Συνεδριάζει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. Αργιθέας
23 September 2024
IDF: «Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών της Χεζμπολάχ» ανάμεσα στους νεκρούς από τις επιδρομές
24 September 2024

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη ειρήνευσης στην πολύπαθη περιοχή κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Δρ. Abdullatif bin Rashid Al Zayani, στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τη διευθέτηση του Μεσανατολικού μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας και με τη δημιουργία δύο κρατών στα σύνορα του 1967. Η Ελλάδα ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τα έτη 2025-2026 θα διαδραματίσει ένα ρόλο δημιουργικό και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τεθεί ένα τέλος στον πόλεμο, ο οποίος απειλεί την ασφάλεια σε όλη την περιοχή, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών. Ειδικά η θαλάσσια ασφάλεια, προσέθεσε, αποτελεί έναν από τους διακηρυγμένους στόχους της ελληνικής υποψηφιότητας, καθώς είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ενεργειακή ασφάλεια και το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι δύο Υπουργοί εξωτερικών συμφώνησαν να είναι σε συνεργασία και συντονισμό, καθώς η Ελλάδα θα είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2025-26 και αναμένεται να συνεργαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας με το Μπαχρέιν, το οποίο είναι υποψήφιο ως μη μόνιμο μέλος για τη διετία 2026-27.


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1774357/synantisi-gerapetriti-me-ton-ypoyrgo-exoterikon-toy-mpachrein/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=synantisi-gerapetriti-me-ton-ypoyrgo-exoterikon-toy-mpachrein

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: