«Το χοιρινό είναι αντισημιτικό» – Μια ιστορία 3.000 ετών
16 October 2024
«Γιατί όχι χοιρινό; Είναι αντισημιτικό» – Ένα αξεπέραστο ταμπού σε μια ιστορία 3.000 χρόνων
16 October 2024

Μελ. Μπαζή: Ο Δήμος Καρδίτσας συμβάλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Ο Δήμος Καρδίτσας μέσω προγραμμάτων και καλών πρακτικών, υποστηρίζει τις οικογένειες και τα μέλη τους συμβάλλοντας στην ανακούφιση που του προβλήματος του δημογραφικού, τον καθοριστικό όμως ρόλο θα τον “παίξει” η κυβέρνηση που καλείται να λάβει μέτρα μεγάλης σημασίας, τα οποία αργότερα και ο Δήμος θα το υιοθετήσει και θα τα εφαρμόσει.

Τα παραπάνω τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Μπαζή, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Καλιά στη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καρδίτσας για να μετριασθεί το δημογραφικό πρόβλημα και ποιες είναι αυτές.

Εξειδικεύοντας αυτές τις πρωτοβουλίες  η κ. Μπαζή μίλησε για  ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς που διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς, για το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” που ο Δήμος διευκολύνει όσους θέλουν να ενταχθούν είτε ως γονείς είτε ως επιμελητές.

Αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχει σε εξαρτώμενα άτομα και ΑΜΕΑ το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στην μοριοδότηση ανήλικων τέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως και για την συνέχιση της δράσης κοινωνικό ξενόγλωσσο φροντιστήριο για 15η φορά και το ξεκίνημα, από φέτος, της συνεργασίας και με το Σύλλογο φροντιστών ν. Καρδίτσας για την παροχή δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στη συνέχεια μίλησε για την μείωση των τελών σε κατοικίες πολύτεκνων και τρίτεκνων  και μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ.

Συνέχισε με αναφορά στο Κέντρο Κοινότητας για Ρομά, αλλά και το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», όπως και το «Κάλυψη», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και το «Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες».

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5%CE%BB-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%AE-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: