«Γιατί όχι χοιρινό; Είναι αντισημιτικό» – Ένα αξεπέραστο ταμπού σε μια ιστορία 3.000 χρόνων
16 October 2024
Έλον Μασκ: Το «αφεντικό» του Ντόναλντ Τραμπ
16 October 2024

Αναφορές για ισραηλινό βομβαρδισμό στα προάστια της Βηρυτού – Τουλάχιστον 10 νεκροί σε πλήγματα στον νότιο Λίβανο

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν νωρίς σήμερα το πρωί τα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Η περιοχή είχε βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών τις περασμένες ημέρες. Οι μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν μία έκρηξη και είδαν μία στήλη καπνού. Ο βομβαρδισμός ακολούθησε μία προειδοποίηση των Ισραηλινών προς τους διαμένοντες ενός κτιρίου της περιοχής, να το εγκαταλείψουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα της Τρίτης στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και αυτοκίνητα στην πόλη Κάνα, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τύρου.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA), πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή και τραυματίες διακομίζονται σε νοσοκομείο στην Τύρο.

Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί τον Λίβανο από τις 23 Σεπτεμβρίου, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χεζμπολάχ. Από την 8η Οκτωβρίου 2023, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο ανέρχεται σε 2.350 και των τραυματιών σε 10.906, σύμφωνα με απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας.

Χεζμπολάχ: Ομοβροντία ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν από την πλευρά τους πως την περασμένη νύχτα η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Το φιλοϊρανικό κίνημα του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας πως εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της ισραηλινής πόλης Σάφεντ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: