Μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που φτιάχνεται η σοκολάτα για να γίνει πιο υγιεινή;
17 October 2024
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ο νούμερο 1 στόχος του Ζελένσκι στο «σχέδιο νίκης» – Οι 5 άξονες
17 October 2024

«Στο πόδι» υγειονομικοί και φορείς της Καρδίτσας για δημόσια και δωρεάν Υγεία (+Φωτο +Βίντεο)

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες καθώς και το δικαίωμά τους να έχουν δωρεάν πρόσβαση σ΄ αυτές είναι οι υγειονομικοί της Καρδίτσας που συμμετείχαν στη σημερινή (17/10) πανυγειονομική απεργία και τη  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας με τη συμμετοχή και εκπροσώπων άλλων κοινωνικών φορέων που στηρίζουν τον αγώνα των υγειονομικών και τα αιτήματα που προτάσσουν. 

«Σήμερα μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών βάζουμε στο τραπέζι όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας και τις ανάγκες των ασθενών μας σε αντιπαράθεση με τον ανεκδιήγητο Υπουργό Υγείας που τις τελευταίες ημέρες έστησε ένα γαϊτανάκι με τις ψεύτικες συνταγογραφήσεις δήθεν 50 εκατ. ευρώ για να πλήξει τους υγειονομικούς την ώρα που με τους δικούς του νόμους, η δική του κυβέρνηση βάζει τους ασθενείς να πληρώνουν 380 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ο πόλεμος που έχει ανοίξει με τους υγειονομικούς θα τελειώσει με δική μας νίκη  γιατί υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των ασθενών μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Καρδίτσας κ. Εκτ. Γάζος.

Όσον αφορά ειδικότερα το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης ανέφερε οτι οι υγειονομικοί διεκδικούν άμεσα μαζικές προσλήψεις σε όλες τις κενές  οργανικές θέσεις που μόνο για το Νοσοκομείο Καρδίτσας ανέρχονται σε 30 εδώ και πάνω από μια δεκαετία ενώ η κάλυψη στα Κέντρα Υγείας εδώ και είκοσι χρόνια είναι μόλις 20%, ελλείψεις που το 80% αφορά γιατρούς όλων των ειδικοτήτων

«Έχουν κάνει το Νοσοκομείο μαγαζί για να πουλάνε εταιρείες τις ενεργειακές αναβαθμίσεις -ενώ χρειάζονται εδώ και 10ετίες- για να παίρνουν εκατομμύρια ευρώ και αφήνουν τους ασθενείς μας χωρίς τους απαραίτητους νεφρολόγους ακτινολόγους γιατρούς των ΤΕΠ, παθολόγους, γυναικολόγους, ΩΡΛ, παιδιάτρους και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων» τόνισε επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που οι λίστες αναμονής εκτινάσσονται παρά τα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία, τα οποία οι γιατροί έχουν εμποδίσει όπως είπε μέχρι τώρα να γίνουν.

«Έτσι θα συνεχίσουμε για να διεκδικήσουμε διπλασιασμό στις αποδοχές μας, μαζικές προσλήψεις, καμία πληρωμή ασθενών για ιατρεία εξετάσεις, θεραπεία, χειρουργεία  και ότι άλλο χρειάζονται» τόνισε ο κ. Γάζος δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων που στηρίζουν την κινητοποίηση, εκπρόσωποι των οποίων εξέφρασαν με τοποθετήσεις τους την στήριξη στον αγώνα  των υγειονομικών».

  Τα αιτήματα

Ειδικότερα τα αιτήματα της κινητοποίησης έχουν ως εξής:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Αποκλειστική και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν περίθαλψη, διάγνωση, θεραπεία, φάρμακα για όλο το λαό.

-Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και του επιδόματος αδείας. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

-Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ. 6ωρο-5ημερο-30ωρο. Μια εφημερία την εβδομάδα. Ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία.

-Άμεση παύση όλων των μετακινήσεων ιατρών.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9%C2%BB-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: