Εντάχθηκε πράξη του Συνδέσμου Ύδρευσης για αποκατάσταση ζημιών από τον "Daniel" ύψους 600.000 ευρώ
18 October 2024

Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ – Βίντεο από drone των IDF

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι έδειξε βίντεο που σύμφωνα με τις IDF απεικονίζει τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Το βίντεο δείχνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να μπαίνει σε ένα κατεστραμμένο κτίριο, όπου φαίνεται ένα άτομο -που σύμφωνα με τις IDF είναι ο Sinwar- να κάθεται σε μια καρέκλα. Το σώμα της φιγούρας είναι τοποθετημένο μακριά από το drone, αλλά φαίνεται να κοιτάζει προς το μη επανδρωμένο σκάφος. Το πρόσωπο του ατόμου είναι καλυμμένο και φαίνεται να κάθεται μόνο του.

Ο Hagari δήλωσε ότι ο Sinwar είχε πυροβοληθεί στο χέρι του. Το μονταρισμένο βίντεο του drone δείχνει τη φιγούρα να κρατάει, σύμφωνα με τις IDF  ένα κομμάτι ξύλο, το οποίο το άτομο εκτοξεύει προς την κατεύθυνση του drone.

Σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τον θάνατο του Σινουάρ, στις 10:00 π.μ. χθες, ένας στρατιώτης του 450ου τάγματος της ταξιαρχίας Bislamach παρατήρησε μια ύποπτη φιγούρα να μπαινοβγαίνει σε ένα κτίριο στη γειτονιά Tel Sultan της Ράφα, όπως έμαθαν οι Times of Israel. Ενημέρωσε τον διοικητή του τάγματος, ο οποίος διέταξε τις δυνάμεις να ανοίξουν πυρ εναντίον του κτιρίου. Γύρω στις 3:00 μ.μ., ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος είδε τρεις φιγούρες να βγαίνουν από το κτίριο και να προσπαθούν να μετακινηθούν από σπίτι σε σπίτι. Δύο από τις φιγούρες κινήθηκαν μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο για την τρίτη. Οι IDF άνοιξαν και πάλι πυρ, τραυματίζοντας τους τρομοκράτες. Οι δύο μπήκαν σε ένα κτίριο και ο τρίτος – που θα αποδεικνυόταν ότι ήταν ο Sinwar – μπήκε μόνος του σε ένα ξεχωριστό κτίριο. Τα τανκς των IDF και άλλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ και στα δύο κτίρια, όπως έμαθαν οι Times of Israel.

Ο Σινουάρ στη συνέχεια ανέβηκε στον δεύτερο όροφο. Ένα τανκ έριξε άλλο ένα βλήμα στο κτίριο και μια διμοιρία πεζικού ανέβηκε για να το ψάξει. Ο Sinwar πέταξε δύο χειροβομβίδες, εκ των οποίων η μία εξερράγη. Οι στρατιώτες αποσύρθηκαν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε για να ερευνήσει το δωμάτιο. Βρήκε έναν άνδρα με το χέρι του τραυματισμένο και το πρόσωπό του καλυμμένο – τον Sinwar – ο οποίος πέταξε ένα ξύλινο ραβδί στο drone. Ένα άλλο βλήμα του άρματος έριξε στον άνδρα. Σήμερα το πρωί, οι στρατιώτες που έκαναν έρευνα στο κτίριο κοίταξαν το πρόσωπο του σκοτωμένου τρομοκράτη που είχε εντοπίσει το drone και παρατήρησαν ότι έμοιαζε με τον Sinwar. Η Shin Bet πήρε DNA και δακτυλικά αποτυπώματα προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητά του. Κανένας όμηρος δεν ήταν μαζί με τον Sinwar εκείνη τη στιγμή.

Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Εν τω μεταξύ, τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης μόλις μετέδωσαν μια ηχογράφηση ενός από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στη δολοφονία του Sinwar. Λέει ότι οι IDF χτύπησαν το κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο Σινουάρ με πύραυλο και στη συνέχεια έστειλαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να επιβεβαιώσουν ότι είχε σκοτωθεί. Σε αυτό το σημείο, επιβεβαιώνει, οι στρατιώτες δεν γνώριζαν ότι ο τρομοκράτης που στόχευαν ήταν ο Sinwar. Όταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έφτασε μέσα στο κατεδαφισμένο κτίριο, ο Σινουάρ με καλυμμένο το πρόσωπό του προσπάθησε να εκσφενδονίσει ένα αντικείμενο για να προσπαθήσει να το ρίξει. Σε αυτό το σημείο, κατευθύνθηκαν πρόσθετα πυρά κατά του Σινουάρ που τον σκότωσαν, λέει ο στρατιώτης. Μόνο όταν οι στρατιώτες έφτασαν αυτοπροσώπως στη σκηνή σήμερα το πρωί συνειδητοποίησαν ότι ο τρομοκράτης που σκότωσαν ήταν ο Sinwar, επιβεβαιώνει ο στρατιώτης αυτός.

Γιαχία Σινουάρ: Πώς ο Ισραηλινός στρατός εξόντωσε τον ηγέτη της Χαμάς

Προσπαθούσε να διαφύγει στον Βορρά

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ προσπαθούσε να διαφύγει προς τα βόρεια όταν σκοτώθηκε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας στη Γάζα την Τετάρτη, δήλωσε ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη.

«Πιστεύω ότι έτρεχε, μετακινήθηκε από ένα υπόγειο συγκρότημα σε σπίτια προσπαθώντας να διαφύγει βόρεια σε ένα πιο ασφαλές συγκρότημα», δήλωσε ο Hagari, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα των IDF συνέχισαν να επιχειρούν στο συγκρότημα στο Tal al Sultan στη Ράφα, όπου τελικά σκοτώθηκε, χωρίς να γνωρίζουν εκείνη τη στιγμή ότι βρισκόταν εκεί.

«Συνεχίσαμε να επιχειρούμε για να ελέγξουμε ότι οι τρομοκράτες δεν το σκάνε από αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Hagari.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν τον Sinwar με ένα γιλέκο, ένα όπλο και 40.000 σέκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF.

Συνέχισε λέγοντας ότι το DNA του Sinwar βρέθηκε σε σήραγγες μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου σκοτώθηκαν οι έξι όμηροι νωρίτερα φέτος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: