«Ανάσα» 236 εκατ. ευρώ δίνει το Leader στην ανάπτυξη απομακρυσμένων περιοχών της χώρας – Περιφερειακό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό ανακοίνωσε η Σοφ. Ζαχαράκη (+Φωτο +Βίντεο)
19 October 2024

S&P: Σιώπησε για την Ελλάδα – Αμετάβλητα αξιολόγηση και προοπτικές

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση ΒΒΒ- για το αξιόχρεο με θετικό Outlook, καθώς δεν εξέδωσε έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Να θυμίσουμε ότι ο S&P ήταν ο πρώτος από τους «μεγάλους» αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης που έδωσε την επενδυτική βαθμίδα, στην Ελλάδα, για να ακολουθήσει ο Fitch. Είχαν προηγηθεί ο γερμανικός Scope Ratings και ο καναδικός DBRS. O Moody’s εξακολουθεί να μας κρατάει στην κατηγορία των «σκουπιδιών».

Σημειώνεται ότι η περαιτέρω αναρρίχηση της Ελλάδας στην κλίμακα αξιολόγησης του S&P είναι αρκετά πιθανό να λάβει σάρκα και οστά την άνοιξη του 2025, δηλαδή σε μερικούς μήνες από σήμερα.

Ο… γενναιόδωρος Τιλερέι

Ο Σάμουελ Τιλερέι, ο οποίος επισήμως φέρει τον τίτλο του Primary Credit Analyst, εμφανίζεται εδώ και καιρό ως ένας από τους πλέον «γενναιόδωρους» αναλυτές απέναντι στη χώρα.

Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ήταν σχεδόν από τους πρώτους που έσπευσε να δώσει στην Ελλάδα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα (20 Οκτωβρίου του 2023), ενώ σήμερα είναι ο μοναδικός (μαζί με τον συνάδελφό του από τον καναδικό DBRS), o οποίος έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια αναβάθμιση στο «BBB», δηλαδή δύο κλίμακες άνω του investment grade.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: