Boeing: Την Τετάρτη ψηφίζουν οι μηχανικοί για τις αυξήσεις 35% – Θα λήξει η απεργία;
20 October 2024
Γερμανία: Απετράπη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
20 October 2024

Τιμήθηκε και στην Καρδίτσα ο προστάτης της Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος (+Φωτο +Βίντεο)

Ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος, τιμήθηκε σήμερα (Κυριακή 20 Οκτωβρίου), ημέρα του εορτασμού του από την Εκκλησία μας και στην Καρδίτσα με εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου. Μετά το τέλος της δοξολογίας εντός του ιερού Ναού αναγνώστηκε από αξιωματικό της Αστυνομικής Δ/νσης η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου ο οποίος τονίζει ότι η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» είναι η μέρα που επέλεξε η Πολιτεία να την ταυτίσει με την καθολική αποδοχή και εκτίμηση της κοινωνίας προς τον Οργανισμό της και το προσωπικό του, ημέρα τιμητικής αναγνώρισης για τη σημαντική εθνική και κοινωνική προσφορά του Σώματος τα 40 χρόνια της λειτουργίας του ως ενιαίο μετά τη συγχώνευση της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομία Πόλεων.

Κάνοντας πρώτα μια ιστορική αναδρομή σε σημαντικούς σταθμούς αυτών των 4 δεκαετιών ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ στο μήνυμά του υπογραμμίζει ότι το Σώμα ατενίζει με αισιοδοξία και όραμα το μέλλον.

«Η Ελληνική Αστυνομία που προέρχεται από την κοινωνία και αντλεί δύναμη από την αναγνώριση του έργου της από τους συμπολίτες μας, παράγει καθημερινά πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, εφαρμόζοντας σύγχρονα μοντέλα ήπιας αστυνόμευσης, για να αντιμετωπίσει πολυσύνθετα κοινωνικά ζητήματα, όπως την ενδοοικογενειακή βία, την παραβατικότητα των ανηλίκων και την οπαδική βία.

Τα αποτελέσματα των δράσεων μας, στους τομείς αυτούς, σε συνδυασμό με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, είναι ήδη αξιοσημείωτα.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι επίσης δίπλα στον πολίτη και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Διασώσαμε και απεγκλωβίσαμε χιλιάδες συμπολίτες μας που κινδύνευσαν τα τελευταία χρόνια, είτε από μεγάλες πυρκαγιές, είτε από έντονα πλημμυρικά και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ως ζωντανός Οργανισμός, κάναμε και λάθη τα οποία αναγνωρίζουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως μαθαίνουμε από αυτά και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά.

Πλέον, με γρήγορα και μεθοδικά βήματα προχωρούμε μπροστά στην 5η δεκαετία της ένδοξης πορείας μας για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας που προκύπτουν από την αναβάθμιση μορφών του οργανωμένου εγκλήματος και την ανάδειξή του σε απειλή για τη διασυνοριακή ασφάλεια και την εσωτερική ασφάλεια της Πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή ανομίας και κυρίως τη μικροεγκληματικότητα που πλήττει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Εργαζόμαστε για να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες σε όλο το φάσμα της αποστολής μας, που ξεκινά από το Αστυνομικό Τμήμα και την εμφανή αστυνόμευση, επεκτείνεται στην τροχαία αστυνόμευση και φτάνει μέχρι τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας στις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε προσεκτικά την αναδιάρθρωση της επιτελικής διοίκησης του Σώματος, ώστε να ανταποκριθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της εποχής μας, μιας εποχής που οι εξελίξεις σε κάθε τομέα που άπτεται της αποστολής μας, είναι καταιγιστικές, ώστε βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, ο σχεδιασμός μας να προβλέπει και να επιλύει ζητήματα που ανακύπτουν.

Και πρέπει να αναλογιζόμαστε ότι αυτή η πολυεπίπεδη δράση μας λαμβάνει χώρα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, που το χαρακτηρίζουν αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως αυτή της σύγκρουσης Ρωσίας Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση, οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, εξελίξεις που δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό του Οργανισμού μας, καθώς πρέπει να λαμβάνουμε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή οποιουδήποτε αρνητικού αντικτύπου στην εσωτερική ασφάλεια της Χώρας μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,

Αυτή η Αστυνομία τιμάται σήμερα. Σε αυτήν την Αστυνομία, έχουμε την τιμή να υπηρετούμε. Σε αυτήν την Αστυνομία στηρίζεται η Πολιτεία για να χαράξει τη μελλοντική της πορεία. Σε αυτήν την Αστυνομία, προσβλέπουν οι πολίτες, ώστε να οργανώσουν τη ζωή και το μέλλον τους με όρους σταθερότητας και ασφάλειας. Έχουμε λοιπόν χρέος, να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Έχουμε χρέος να ανταποδώσουμε με το έργο μας, την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλει η κοινωνία και η Πολιτεία.

Ο αγώνας είναι κοινός, η προσπάθεια συλλογική και δεν περισσεύει κανείς, ανεξαρτήτως βαθμού, ρόλου ή θέσης, υπό την οποία επιτελεί το καθήκον του στο Σώμα της Αστυνομίας.

Από το νεότερο Δόκιμο Αστυφύλακα μέχρι τον Αρχηγό, οι πολιτικοί υπάλληλοι, οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι εν αποστρατεία συνάδελφοι, όλοι μαζί συμμετέχουμε στην επίτευξη του κοινού στόχου.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο και πείσμα. Είναι χρέος μας όχι μόνο απέναντι στην κοινωνία και την Πατρίδα, αλλά και στη μνήμη των φίλων, των συναδέλφων, των συνεργατών μας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πιστοί στον όρκο και τα ιδανικά τους.

Μαζί επίσης θα ξεπεράσουμε και τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς που προστέθηκαν στην καθημερινότητα όλων μας, ως επιπτώσεις των διαδοχικών κρίσεων. Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τις γνωρίζει και εργάζεται για την επίλυσή τους.

Από καρδιάς, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς, γυναίκες και άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετείτε με ήθος και ανιδιοτέλεια, σας ευχαριστώ για την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο και σας καλώ να συνεχίσουμε όλοι μαζί με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης.

Χρόνια πολλά! »

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82%2C-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-146447

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: