Η οικονομική αυτοκρατορία της Χεζμπολάχ: Τραπεζικές υπηρεσίες, ναρκωτικά, ξέπλυμα και πολύ χρυσάφι
22 October 2024
Να ψεκάσουμε με διαμάντια την ατμόσφαιρα της Γης για να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή προτείνει ομάδα ερευνητών
22 October 2024

Παράταση έξι μηνών για το έργο «Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους»

ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα οτι το έργο δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει ακόμα, καθώς υπάρχει δυσκολία στις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει στις γωνίες των πεζοδρομίων λόγω της ύπαρξης πολλών δικτύων οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, το έργο «Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους» δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε στην εταιρεία «ΚΑΤΣΙΑΒΑΣ ΧΡ. & ΣΙΑ Ο.Ε» με τη με αρ. 350/2023 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας, ενώ υπογράφηκε το σχετικό συμφωνητικό την 26 Μαρτίου 2024 με χρόνο περάτωσης των εργασιών έξι μήνες.

Το έργο, σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη, περιλαμβάνει την κατασκευή λωρίδας ποδηλάτου στην οδό Δημητρίου Λάππα σε όλο της το μήκος, από την οδό Σαρανταπόρου έως την οδό Αλ. Παναγούλη και στην οδό Αλ. Παναγούλη από την οδό Δ. Λάππα έως την οδό Υψηλάντου και τη σύνδεσή του με τον ποδηλατόδρομο της οδού Υψηλάντου. Επιπλέον, στις γωνίες όλων των πεζοδρομίων προβλέπεται υποβιβασμός του πεζοδρομίου στο επίπεδο του δρόμου.

Η ανάδοχος εταιρεία με το με αρ. πρωτ. 30242/25-9-2024 έγγραφό της αιτείται τη χορήγηση παράτασης 6 μηνών για δύο λόγους που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο.

Ειδικότερα, και για κάθε ένα από τους προβαλλόμενους λόγους κατ’ αντιστοιχία σημειώνονται τα ακόλουθα:

-Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου διαπιστώθηκε υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός φρεατίων του ΔΕΔΔΗΕ, του ΟΤΕ και της ΔΕΥΑΚ στις περισσότερες εκ των γωνιών των πεζοδρομίων, όπου προβλέπεται ο υποβιβασμός των πεζοδρομίων στο επίπεδο του δρόμου. Μετά από επικοινωνία με τις ανωτέρω υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι είναι πρακτικά αδύνατος ο υποβιβασμός όλων των παραπάνω φρεατίων στο επίπεδο της ασφάλτου, κυρίως για τεχνικούς λόγους. Το γεγονός αυτό δεν επέτρεψε την υλοποίηση των παρεμβάσεων στις γωνίες των πεζοδρομίων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, με αποτέλεσμα και τη συνολική καθυστέρηση του έργου, καθώς οι εργασίες υλοποίησης του ποδηλατοδρόμου έπονται αυτών στις γωνίες των πεζοδρομίων.

-Σύμφωνα με το ημερολόγιο του έργου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης υπήρχαν χρονικά διαστήματα είτε με βροχερό καιρό (κυρίως περίοδο της άνοιξης) είτε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες – ημέρες καύσωνα (περίοδος καλοκαιριού) κατά τις οποίες δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση εργασιών.

Λαμβάνοντας υπόψη τους παραπάνω λόγους ο κ. Σβερώνης πρότεινε να γίνει δεκτό του αίτημα της αναδόχου εταιρείας κάτι στο οποίο ομοφώνησε η Δημοτική Επιτροπή.

Κωστής Κριτσιάνης  

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%C2%AB%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: