Πού μπορεί να οδηγήσει η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν: Τα δύο σενάρια
22 October 2024
Δήμος Καρδίτσας: Μέχρι 27 Δεκεμβρίου η προσαρμογή των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμων στο νέο θεσμικό πλαίσιο
22 October 2024

Αγκαλιαστείτε, αλλά μόνο για τρία λεπτά: Αεροδρόμιο επιβάλλει χρονικό όριο στις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές

Αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία επέβαλε τρίλεπτο όριο στις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές.

Συγκεκριμένα, πινακίδα στο αεροδρόμιο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας γράφει: «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά. Για πιο θερμούς αποχαιρετισμούς παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης».

Το όριο αυτό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

«Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετή»

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Dunedin, Daniel De Bono, τοποθετήθηκε επί του θέματος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RNZ της Νέας Ζηλανδίας. Περιγράφοντας τα αεροδρόμια ως «εστίες συναισθημάτων», επεσήμανε μια μελέτη που υποδεικνύει ότι μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετή για να πάρει μια έκρηξη της «ορμόνης της αγάπης» ωκυτοκίνης και υποστήριξε ότι η γρήγορη προώθηση των πελατών επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να πάρουν περισσότερες αγκαλιές. «Μας κατηγόρησαν ότι παραβιάζουμε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πώς τολμάμε να περιορίζουμε τη διάρκεια της αγκαλιάς κάποιου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου Dunedin, όπου ο De Bono παραδέχεται ότι «η ομάδα μας έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν … όλα αυτά τα χρόνια», επιτρέπει μια 15λεπτη δωρεάν επίσκεψη.

Το όριο προορίζεται να υποκαταστήσει τα μέτρα που χρησιμοποιούνται σε άλλα αεροδρόμια, τα οποία προειδοποιούν με σύσφιξη των τροχών ή πρόστιμα για τους οδηγούς που σταθμεύουν σε χώρους αποβίβασης. Ορισμένα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλουν τέλη για όλες τις αποβιβάσεις, όσο σύντομες και αν είναι.

Ο De Bono δήλωσε ότι το αεροδρόμιο του Dunedin – ένας μικρός τερματικός σταθμός που εξυπηρετεί μια πόλη 135.000 κατοίκων στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας – ακολούθησε την «ιδιότυπη» διαδρομή.

Αστυνομία αγκαλιάς;

Τρία λεπτά είναι «αρκετός χρόνος για να σταματήσετε, να αποχαιρετήσετε τους αγαπημένους σας και να προχωρήσετε», είπε. «Το χρονικό όριο είναι στην πραγματικότητα ένας πιο ευγενικός τρόπος να πούμε, ξέρετε, προχωρήστε».

Ωστόσο, το νέο χρονικό όριο δεν θα εφαρμοστεί αυστηρά, πέρα από το να λέμε στους ανθρώπους να μετακινηθούν προς το πάρκινγκ.

«Δεν έχουμε αστυνομία αγκαλιάς», δήλωσε ο De Bono.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: