Ισραήλ: Επιβεβαίωσε τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν, του επικρατέστερου διαδόχου του Νασράλα
23 October 2024
Πού είναι ο Λιβανέζικος στρατός; Οδηγεί…ταξί
23 October 2024

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Καρδίτσας το πρόγραμμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Καρδίτσας και το αντίτιμο χρήσης – Πάνω από 150.000 ευρώ ετησίως το κόστος λειτουργίας


Η σχετική εισήγηση έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ευθυμίου ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι από πλευράς συλλόγων θα κάνουν χρήση το κολυμβητήριο τρεις (Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία, Νηρέας Αθλητικός Όμιλος Καρδίτσας και Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας Αστέρια). Υπήρξαν μαζί τους, σημείωσε, πολλές συναντήσεις, υπήρξαν προβλήματα και διαφωνίες αλλά και πνεύμα συνεργασίας και καταλήξαμε στο πρόγραμμα για να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες των συλλόγων.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Τσιάκος είπε τα χρήματα που βάζουν οι Σύλλογοι είναι συνολικά 10.000 ευρώ και τα έξοδα του κολυμβητηρίου ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ. Αυτό δείχνει, σημείωσε, την στήριξη του Δήμου, Θα πρέπει να κατανοήσουν και οι Σύλλογοι όμως, συμπλήρωσε, οι οποίοι παίρνουν χρήματα από τα μέλη τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν, ότι απαιτείται να σέβονται την δομή που χρησιμοποιούν.

Δεν θέλω να μειώσω, κατέληξε ούτε την προσφορά, ούτε την σημασία της ύπαρξης των Συλλόγων αλλά πρέπει να τιμούν και να σέβονται τις δομές των πολιτών που χρησιμοποιούν.

Στο σημείο αυτό πήρε τον λόγο ο κ. Παπούλιας που δήλωσε προσβεβλημένος από δημοσίευμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από εκπρόσωπο συλλόγου που μιλούσε για “μαγαζάκια” και “Καρδιτσούλα”. Και ρώτησε αν σκέφτεται ο Δήμος να δημιουργήσει ένα δικό του Σύλλογο, δωρεάν για τους δημότες γιατί εδώ εν πολλοίς πρόκειται για μαγαζάκια σε μία Δημοτική Επιχείρηση.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεννάδιος είπε έχοντας θητεύσει σε Δημοτική Αρχή έχει συνηθίσει να λέγονται αυτά και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία τέτοιες τοποθετήσεις δημοτών.

Ακολούθως είπε πως θα ήταν πολύ εύκολο ως αντιπολίτευση να καταγγείλει λέγοντας ότι πληρώνουν πολλά οι σύλλογοι, επειδή όμως καταλαβαίνουμε το κοινό καλό, ξέρουμε ότι οι 10.000 στις 150.000 είναι μικρό ποσό. Δεν μπορούν, συνέχισε να γίνουν αυξήσεις στο 100% αλλά, στα πλαίσια της διαβούλευσης, θα μπορούσε να συζητηθεί μία αύξηση της τάξης του 10% με 15%.

Με την σειρά του ο κ. Γάζος είπε ότι ως παράταξη είναι αντίθετοι στην ανταποδοτικότητα στα ζητήματα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Τόνισε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές δομές, γι αυτό και αυξημένη κρατική χρηματοδότηση, όπως και αυξημένη χρηματοδότηση στους συλλόγους για να μην επιβαρύνονται οι δημότες.

Με αυτή την έννοια, συνέχισε, είμαστε ενάντια στην ανταποδοτικότητα και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού, θα καταψηφίσουμε.

Στη συνέχεια ο κ. Ξυλομένος είπε ότι είναι καταδικαστέος ο χαρακτηρισμός μαγαζάκια, επισημαίνοντας όμως ότι οι σύλλογοι έχουν προσφέρει πολλά. Δεν μπορεί, τόνισε, από μία άστοχη δήωση να βάλουμε κατά των συλλόγων. Επίσης επισήμανε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ώρα κοινού.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τον κ. Γάζο να τίθεται κατά της ανταποδοτικής παραχώρησης.

Ανταπαντώντας ο κ. Τσιάκος ξεκαθάρισε ότι η ανταποδοτικότητα δεν αφορά τους πολίτες αλλά τους συλλόγους που παίρνουν χρήματα από την χρήση των δομών του Δήμου.

Ακόμα αντέδρασε στην εξίσωση του κολυμβητηρίου με άλλες δομές όπως τα γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου, λέγοντας πως τα έξοδα του κολυμβητηρίου είναι πολλαπλάσια.

Όταν κάποτε μίλησα για μαγαζάκια, πρόσθεσε, δεν ήθελα να μειώσω το έργο τους, αλλά είχαν κάποιους χώρους που νοίκιαζαν χωρίς να πληρώνουν αντίτιμο και δεν έφθανε μόνο αυτό αλλά ακούγαμε και φωνές από ανθρώπου που θα έπρεπε να σέβονται αυτό που χρησιμοποιούν επ’ ωφελεία τους.

Εδώ κατέληξε, έχουμε ανθρώπους που ζουν με το ΚΕΑ και συλλόγους με 400 αθλητές. Βάλτε το 400 επί 30 ευρώ για να καταλάβετε τι γίνεται. Πόσο θα τους φορολογούσε μία ευνομούμενη πολιτεία, αναρωτήθηκε. Δεν μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία αλλά θα πρέπει να τιμούν και να σέβονται τις δομές των πολιτών που χρησιμοποιούν. 

Το πρόγραμμα σε μεγάλη και μικρή πισίνα

.

Οι προτεινόμενες χρεώσεις για τους συλλόγους οι οποίες θα έχουν ισχύ έως 31-12-2024 είναι:

-Για την πισίνα εκμάθησης (μικρή): η υδροαεροβική 2,10€/ ωροδιαδρομή και η εκμάθηση 1,90€ ανά ωροδιαδρομή.

-Για την μεγάλη πισίνα: 0,50€ ανά ωροδιαδρομή,

-Η υδατοσφαίριση (πόλο) μηνιαίως 25,50€.

Κατά τις ώρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου για το κοινό να ισχύουν τα κάτωθι:

Άπαντες υποχρεούνται να είναι κάτοχοι κάρτας εισόδου, με κόστος 20€ η μηνιαία κάρτα, 50€ η εξάμηνη και 100€ η ετήσια.

Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000€, για την έκδοση κάρτας εισόδου στο κολυμβητήριο κατά τις ώρες του κοινού δικαιούνται έκπτωση 50% στο μηνιαίο, εξαμηνιαίο και στο ετήσιο αντίτιμο.

Τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% και οι φοιτητές απαλλάσσονται από το αντίτιμο εισόδου.

Στην μεγάλη πισίνα τα άτομα που κολυμπούν για μετεγχειρητική αποκατάσταση θα χρησιμοποιούν κατά προτεραιότητα τις διαδρομές 1 & 6.

-Το ύψος της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για κάθε κολυμβητικό σύλλογο είναι:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  –  Χρέωση 11ου – Χρέωση 12ου

Α.Κ.Α.Κ:           536,30€             – 533,30€

Α.Σ. ΝΗΡΕΑΣ: 464,90€              -467,90€

ΑΣΤΕΡΙΑ           36,80€               -36,80€

ΣΥΝΟΛΟ:      1.038,00€            1.038,00€

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: