Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Καρδίτσα
23 October 2024
Deutsche Bank: Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη γ’ τριμήνου, με αύξηση 42%
23 October 2024

Αλ. Εξάρχου στο 3ο Οικονομικό συνέδιο της «Ν»: Τεράστιο βήμα η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, αλλά πρέπει να μεταφραστεί σε επενδύσεις

Για την ελληνική οικονομία και τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα μίλησε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT, Αλέξανδρος Εξάρχου, στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Η παραγωγική Ελλάδα την επόμενη δεκαετία».

«Ακούσαμε και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Θεωρώ ότι μετά από αυτό, η Ελλάδα βαίνει προς το καλύτερο», τόνισε αρχικά ο κ. Εξάρχου.

«Πράγματι έχει επιτευχθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε επιτύχει και πανηγυρίζουμε για πράγματα που στο παρελθόν θεωρούνταν αυτονόητα, όπως η επενδυτική βαθμίδα. Είναι βεβαίως ένα τεράστιο βήμα η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά δεν σημαίνει πολλά πράγματα αν αυτό δεν αντικατοπτρίζει και τις επενδύσεις στην πραγματική οικονομία», πρόσθεσε.

«Λίγους μήνες πριν είχα πει το να δίνει κανείς χαρακτηριστικά νίκης σε μια διάσωση, δεν είναι αναγκαίως το σοφότερο πράγματα. Χρειάζεται ακόμη πάρα πολύ δουλειά. Από την δική μου εμπειρία, δεν είδα ανταπόκριση των ξένων αγορών – όπως την περίμενα τουλάχιστον εγώ – στον χρόνο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Ακόμα υπάρχει αρκετή επιφυλακτικότητα από ξένους επενδυτές», είπε ο κ. Εξάρχου.

Τόνισε την ανάγκη του παραγωγικού μοντέλου, λέγοντας ότι «πράγματι αυτό πρέπει να γίνει. Θεωρώ ότι αυτό θα δημιουργήσει τις συνθήκες οικονομίας που επιτρέπουν την βιώσιμη ανάπτυξή της στο μέλλον. Και θεωρώ ότι εφόσον στηριχθεί ένα μοντέλο μεταβολής της παραγωγικότητας, να εξάγουμε, να παράγουμε κάτι που θα εξάγεται, αυτό πράγματι θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια διαρκή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας».

«Η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, δηλαδή μιας υγειούς νέας τράπεζας – το αν είναι πέμπτη, έκτη ή έβδομη για εμάς είναι τελείως αδιάφορο – σημασία τι είχε; Να εξυγιανθεί πλήρως τόσο η Παγκρήτια όσο και η Αττικής. Αλλά όχι απλώς να εξυγιανθεί, αλλά να τεθούν και οι προυποθέσεις για να μπορεί να έχει μια βιώσιμη σχέση με την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο κ. Εξάρχου.

«Η νέα αυτή τράπεζα προκάλεσε έκπληξη. Πιστεύω ότι θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Θα δώσει λύσεις σε ανθρώπους που μέχρι στιγμής δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν», υπογράμμισε.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: