Ο ιδιώτης που ανέλαβε την υπηρεσία εγκατέστησε το σύστημα στα σχολεία και αφού ήρθε σε συνεννόηση με τους Διευθυντές καθορίστηκαν οι ώρες που θα ανάβουν και θα κλείνουν εξ αποστάσεως. Ο Δήμος παρεμβαίνει και προτείνει μόνο σε περιπτώσεις όπως με βαρύ ψύχος που προανάφερα, καταλήγει.
Με τoν κ. Θεολόγη επικοινωνήσαμε προκειμένου να του μεταφέρουμε προβληματισμούς εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα. Οι βασικοί ήταν δύο. Ο πρώτος αφορούσε προβλήματα με το διαδίκτυο καθώς αν την ώρα που δίνεται η εντολή να ανάψουν τα καλοριφέρ το internet στο σχολείο είναι εκτός λειτουργίας, τότε παραμένουν κλειστά. Και δεν ανάβουν ούτε με την επαναφορά της σύνδεσης, παρά μόνο με έλευση τεχνικού.
Επ’ αυτού ο κ. Θεολόγης ανέφερε πως όντως παρουσιάστηκαν κάποια τέτοια θέματα στο ξεκίνημα της εφαρμογής, είτε γιατί απαιτούνταν αλλαγές ρούτερ είτε σε περιπτώσεις έλλειψης ηλεκτροδότησης. Πλέον έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και υπάρχει εξορθολογισμός. Δεν υπήρξε σχετική αναφορά μέσα στο 2025, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο έχει να κάνει με την διαφορετική θερμομόνωση των σχολείων. Αυτά που στεγάζονται σε σύγχρονα κτίρια, μας είπαν εκπαιδευτικοί, έχουν κάποιες φορές θέρμανση και πέραν του δέοντος σε αντίθεση με τα παλιά κτίρια που η θέρμανση δεν επαρκεί.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο αντιδήμαρχος μας είπε πως δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι στις ώρες που ανάβουν τα καλοριφέρ σε σχέση με το παρελθόν. Τα σχολεία που είχαν κτιριακό πρόβλημα και δεν έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά, ώστε να μην έχουν απώλειες, συνεχίζουν να το έχουν και δεν δημιουργήθηκε λόγω του συστήματος τηλεδιαχείρισης.
Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, κατέληξε, είναι ότι όλοι οι Διευθυντές έχουν συνεννοηθεί με τον ιδιώτη και έχουν την δυνατότητα να είναι σε επικοινωνία μαζί του για όποια προσαρμογή κρίνεται απαραίτητη. Αυτό τους είναι γνωστό από την αρχή.
Π.Κ.