Υλικά
1 λεμόνι (βιολογικό)
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας θυμάρι αποξηραμένο
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράζει μαζί με το λεμόνι (ολόκληρο). Όταν δούμε το λεμόνι να μαλακώνει, το αφαιρούμε με προσοχή (καίει απίστευτα) και προσθέτουμε το μέλι.
Κόβουμε το βρασμένο λεμόνι και ρίχνουμε το χυμό του στο ζεστό μείγμα. Αφήνουμε να πάρει μια-δυό βράσεις και προσθέτουμε το θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Ένα υπέροχο εύγεστο σιρόπι για τον βήχα και τα φλέγματα είναι έτοιμο.
Προσοχή: Μην αφήσετε πολύ ώρα το θυμάρι να βράζει, γιατί το μείγμα θα πικρίσει.