Τα τελευταία χρόνια, το θέματης φλεγμονής εξετάζεται ευρύτερα, και οι πληροφορίες που έχουμε είναι πολύ περισσότερες από ό, τι στο παρελθόν.
Οι ιατρικοί ερευνητές αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως η χρόνια φλεγμονή είναι η αιτία πολλών ανισορροπιών του οργανισμού μας και συνδέεται άμεσα με την αρθρίτιδα,την φλεγμονώδη νόσο του εντέρου,
το διαβήτη, ακόμη και με τον καρκίνο.
Η φλεγμονή είναι η κύρια αιτία χρόνιου πόνου και αναγκάζει εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο να αναζητούν ανακούφιση.
Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που βοηθούν τόσο στην ανακούφιση του πόνου όσο και στη μείωση της φλεγμονής.
Και ας δούμε ένα ισχυρότατο ρόφημα που εκμεταλλεύεται τη δύναμη που έχει το τζίντζερκαι το κουρκούμι σε συνδυασμό , το οποίο προσφέρει ασφαλή καιαποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο και μειώνει τις φλεγμονές.
Λίγα λόγια για το κουρκούμι και την πιπερόριζα
Το κουρκούμι και το τζίντζερμοιράζονται μερικές από τις ίδιες πολύτιμες ιδιότητες.
Και οι δύο ρίζες έχουν μακρά ιστορία ιατρικής χρήσης, ιδιαίτερα στις θεραπευτικές παραδόσεις της Ινδίας και της Κίνας, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια.
Στη Δύση, ωστόσο,μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές οι πολύτιμες ιδιότητες των δυο ριζών.
Οι δραστικές ενώσεις τους έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις,
αναλγητικές ,
αντι-ιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και θεωρούνται από τα πιο ισχυρά τρόφιμα του 21ου αιώνα.
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C,
βιταμίνη Β5 ,
βιταμίνη Β6
ασβέστιο ,
κάλιο ,
σίδηρο ,
μαγνήσιο και άλλα μέταλλα που τα καθιστούν εξαιρετικά επωφελή για τη γενική υγεία μας.
Είναι γνωστά , από τη μακρά ιστορία της χρήσης του , για τη βελτίωση της πέψης ,
την ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από την ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα , την αύξηση της ευελιξίας και της κινητικότητας ,
για την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις ,
την προστασία από το άσθμα και πολλές άλλες ανισορροπίες του οργανισμού.
Και τώρα το ρόφημά μας που συνδυάζει τις ιδιότητες των δύο ισχυρότατων ριζών.
Θα χρειαστούμε
-μισό lit νερό
-200 gr τριμμένη ρίζα τζίντζερ
-200 gr τριμμένη ρίζα κουρκούμι
-βιολογικό μέλι για να ενισχύσουμε τη γεύση του και να επωφεληθούμε τις ισχυρές ιδιότητές του.
-1/4 από το κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-το χυμό μισού λεμονιού
και
-ρίχνουμε το νερό και τις ρίζες σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα σιγοβράζουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
– στη συνέχεια, προσθέτουμε το πιπέρι , το οποίο κάνει το κουρκούμι πιο εύκολα απορροφήσιμο μεγιστοποιώντας τα οφέλη του.
– ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα φλιτζάνι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία που να μας επιτρέπει να προσθέσουμε το μέλι*
– προσθέτουμε το μέλι και δυο τρεις σταγόνες λεμόνι
– ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και γευόμαστε
Το ρόφημα αυτό ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού μας,
βοηθάει όσους πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα ,
από φλεγμονώδεις νόσους των εντέρων , όπως η ελκώδης κολίτιδα και
τις γυναίκες που υποφέρουν από το σύνδρομοπολυκυστικών ωοθηκών.
Το τζίντζερ και το κουρκούμιμπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε μορφή σκόνης ,
αν και πολλοί γιατροί συστήνουν για ισχυρότερα αποτελέσματα τη φρέσκια ρίζα.
Το τζίντζερ και το κουρκούμιόταν καταναλώνονται τακτικά ,μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις και να αυξάνουν την ευελιξία και την κινητικότητα σε άτομα που υποφέρουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα.
Σε επόμενη άρθρο περισσότερες πληροφορίες για τη θαυμάσια αυτή ρίζα.
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
*αφήνουμε το ρόφημά μας να κρυώσει μέχρι τους 35 με 40°C πριν προσθέτουμε το μέλι.