Ουκρανία: «Πρόσκληση της Μόσχας σε ειρηνευτική διάσκεψη, αλλά με τους δικούς μας όρους» επαναλαμβάνει το Κίεβο
25 February 2024
Κύκλοι Τσίπρα: «Όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα»
25 February 2024

Berkshire Hathaway: Νέα απογείωση για τα κέρδη της εταιρείας του Μπάφετ

Μεγάλη αύξηση στα λειτουργικά κέρδη τετάρτου τριμήνου εμφάνισε η Berkshire Hathaway, χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της, ενώ είδε για ακόμη μία φορά το ρευστό της να σκαρφαλώνει σε επίπεδα – ρεκόρ.

Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ, που έχει μερίδια σε ασφαλιστικές, σιδηροδρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και τεχνολογικούς κολοσσούς – είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 8,481 δισ. δολαρίων το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου. Πρόκειται για αύξηση 28% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. 

Για το σύνολο του 2023 παρήγαγε λειτουργικά κέρδη 37,35 δισ. δολαρίων, τα οποία και ήταν αυξημένα κατά 17% σε σχέση με τα 30,853 δισ. δολάρια του 2022.

Το ρευστό και οι επιδόσεις των επιμέρους των μονάδων

Στα τέλη του τέταρτου τριμήνου η Berskhire είχε στη διάθεσή της ρευστό ύψους 167,6 δισ. δολαρίων – ποσό ρεκόρ, που ήταν αυξημένο κατά 10,4 δισ. δολάρια σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Οι μετοχές Class A της Berkshire έχουν κάνει ράλι 16% φέτος.

Η Geico, η εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων, που θεωρείται το «αγαπημένο παιδί», εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 5,428 δισ. δολαρίων το 2023. Η Burlington Northern Santa Fe είχε καθαρά κέρδη 5,087 δισ. δολαρίων.

Τα λειτουργικά κέρδη από σιδηροδρόμους, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ενέργειας ήταν μειωμένα σε σχέση. με την προηγούμενη χρονιά.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: