Myaffidea, ψηφιακές υπηρεσίες υγείας από τα διαγνωστικά κέντρα Affidea
2 May 2023
Εξάμηνη (1η) παράταση για τη δημιουργία και αναβάθμιση παιδικών χαρών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
2 May 2023

BP: Άνω των προσδοκιών κέρδη και έσοδα

Η BP ανακοίνωσε κέρδη ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το α’ τρίμηνο του 2023, αυξημένα σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες λόγω των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν καθώς επιβράδυνε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Τα αποτελέσματα της BP, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ακολουθούν ισχυρά στοιχεία από τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Exxon Mobil και της Chevron την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες συνεχίζουν να επωφελούνται από τις τιμές της ενέργειας που παραμένουν ισχυρές, παρά την κάποια εξασθένηση από την αρχή του έτους.

Οι μετοχές της BP, ωστόσο, είχαν υποχωρήσει περίπου 4,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές αφού ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει μετοχές αξίας 1,75 δισ. δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες, από 2,75 δισ. δολάρια τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Καθώς, οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου είχαν αντίκτυπο, τα υποκείμενα κέρδη κόστους αντικατάστασης του α’ τριμήνου, ο ορισμός της εταιρείας για τα καθαρά κέρδη, ανήλθαν σε 4,96 δισ. δολάρια, από 4,8 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και πάνω από τις προσδοκίες για 4,3 δισ. δολάρια σε έρευνα που παρείχε η εταιρεία στους αναλυτές.

Η BP είχε ανακοινώσει κέρδη 6,25 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: