Σεισμός 2,9 Ρίχτερ κοντά στην Καρδίτσα, αισθητός το βράδυ της Τρίτης (12/3)
13 March 2024
Αττική Οδός: Έληξαν τα έργα, κανονικά η κυκλοφορια
13 March 2024

Champions League: Στα προημιτελικά Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα

Ηττημένη στο πρώτο παιχνίδι (0-1), η Άρσεναλ έπρεπε να περιμένει τη διαδικασία των πέναλτι για να επικυρώσει το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Champions League απέναντι στην Πόρτο (1-0 κανονική διάρκεια, 4-2 πέναλτι), στο πλαίσιο των νοκ άουτ αγώνων.

Αναγκασμένοι να σκοράρουν για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα προσπάθησαν πολύ απέναντι στους καλά οργανωμένους «Δράκους», που με αρχηγό τον αγέραστο Πέπε σήκωσαν το κεφάλι κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Εβανίλσον για να προηγηθούν.

Οι Λονδρέζοι βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν στο 41΄, όταν ο Όντεγκαρντ πέρασε μια ιδιοφυή πάσα στον Τροσάρ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κόστα για το 1-0.

Ερχόμενοι «να κερδίσουν», όπως είχε πει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο την παραμονή του αγώνα, οι παίκτες της Πόρτο έδειξαν άλλο πρόσωπο μετά την ανάπαυλα, πολύ πιο επιθετικό, αλλά δεν κατάφεραν πραγματικά να ανησυχήσουν τον Ράγια.

Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου η Άρσεναλ έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 120΄, όταν ο Οτάβιο σταμάτησε έξοχα τον Σάκα. Κατά συνέπεια η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Ράγια απέκρουσε τις εκτελέσεις των Γουέντελ και Γκαλένο στέλνοντας τους Λονδρέζους στα προημιτελικά μετά από 14 χρόνια!

Νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» νωρίτερα την πρόκριση στην Βαρκελώνη νικώντας 3-1 τη Νάπολι (1-1 ο πρώτος αγώνας). Οι τρομεροί μικροί του Τσάβι, ο 16χρονος Γιαμάλ, ο 17χρονος στόπερ Κουμπαρσί κι ο 20χρονος μέσος Φερμίν Λόπεθ έδειξαν πως οι Καταλανοί μπορούν να βασίζονται πάνω τους.

Δύο ασίστ του Ραφίνια, στο 15ο λεπτό στον Φερμίν και στο 17ο στον Κανσέλο έφεραν το 2-0 για την «Μπάρτσα», αλλά οι «Παρτενοπέι» αντέδρασαν και μείωσαν στο ημίωρο με τον Ραχμάνι, ύστερα από ασίστ του Πολιτάνο.

Η είσοδος στο β΄ ημίχρονο των Σέρχι Ρομπέρτο, Ρομέου και Ζοάο Φέλιξ έδωσε την κυριαρχία στους «Μπλαουγκράν», που τελείωσαν οριστικά με την πρόκριση στο 83΄ χάρη στο γκολ του Λεβαντόφσκι, κι ας είχε η Νάπολι δοκάρι στο 90΄ με τον Ολιβέρα.

Να επισημανθεί ότι και το 2020, επίσης για τους «16» της διοργάνωσης, η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει τη Νάπολι.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: