ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα στους δικαιούχους
17 February 2024
Στ. Κασσελάκης: Κάλεσμα πολιτών για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ
17 February 2024

“Daniel”: Την προσαύξηση επιδόματος πρώτης αρωγής αναμένουν 33 Καρδιτσιώτες, μέλη ευπαθών ομάδων

Σε αναμονή εδώ και τρεισήμισι περίπου μήνες βρίσκονται κάτοικοι του Δήμου Καρδίτσας, που υπέβαλλαν αίτηση για προσαύξηση επιδόματος πρώτης αρωγής, ως μέλη ευπαθών ομάδων.

Από το Δήμο Καρδίτσας είχε δημοσιοποιηθεί προς το τέλος Οκτωβρίου σχετική πρόσκληση για την υποβολή αίτησης, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ. Αφορούσε δε πληγέντες μέλη πολύτεκνων οικογενειών, ή άτομα με αναπηρία ή άτομα που υπέστησαν αναπηρία (67%) από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή. Το δε επιπλέον ποσό (πέραν του καθορισμένου της πρώτης αρωγής) ανέρχεται σε 600 ευρώ.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Μελίνα Μπαζή, στην οποία απευθύνθηκε το KarditsaLive.Net για το θέμα, κατόπιν και παραίνεσης συμπολιτών που αναμένουν αλλά δεν έχουν λάβει το ποσό, αίτηση υπέβαλλαν 33 άτομα.

Για να πάρει όμως κάποιος την προσαύξηση, τονίζει η κ. Μπαζή θα πρέπει να έχει κριθεί δικαιούχος του επιδόματος με την αίτηση στη διαδικτυακή πύλη arogi.gov.gr. Στην ουσία μόνο όσα μέλη ευπαθών ομάδων δικαιούνται επίδομα, δικαιούνται και προσαύξηση.

Από το Δήμο Καρδίτσας, υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος, στάλθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2023 η λίστα με τους αιτούντες στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα ζητήθηκε ενημέρωση για το ποιοι έχουν κριθεί δικαιούχοι του επιδόματος και συνεπώς της προσαύξησης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στις 13 Φεβρουαρίου υπήρξε νέα επικοινωνία (λίγες ημέρες νωρίτερα το KarditsaLive.Net είχε ζητήσει ενημέρωση από το Δήμο σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται), αυτή τη φορά τηλεφωνική. Η απάντηση που δόθηκε είναι πως το υπουργείο έχει ζητήσει από την ΑΑΔΕ να του γνωστοποιήσει ποιοι αιτούντες έχουν πληρωθεί την πρώτη αρωγή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή της προσαύξησης. Παράλληλα, λέει η κ. Μπαζή, μας είπαν ότι θα ενημερώσουν τον Δήμο μόλις έχουν την απάντηση. Σε ότι αφορά στην καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, συσχετίσθηκε από το υπουργείο με το δεύτερο άνοιγα της πλατφόρμας arogi.gov.gr. Αν και αυτό συνέβη πρόσφατα και είχε ήδη διανυθεί μεγάλο διάστημα αναμονής.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα, καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι η τελική λίστα των δικαιούχων είναι θέμα υπουργείου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%E2%80%9Cdaniel%E2%80%9D-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-33-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82%2C-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: