Αλ. Εξάρχου στο 3ο Οικονομικό συνέδιο της «Ν»: Τεράστιο βήμα η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, αλλά πρέπει να μεταφραστεί σε επενδύσεις
23 October 2024
Χεζμπολάχ: Επιβεβαιώνει τον θάνατο του Χασέμ Σαφιεντίν από ισραηλινή επίθεση
23 October 2024

Deutsche Bank: Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη γ’ τριμήνου, με αύξηση 42%

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αύξηση 42% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, βοηθούμενη από κέρδη στην επενδυτική τράπεζα και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 1,461 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, έναντι 1,047 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της LSEG. Τα έσοδα έφτασαν τα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 7,338 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά 

  • Κέρδη προ φόρων 2,26 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε ετήσια βάση.
  • Πρόβλεψη για πιστωτικές ζημίες 494 εκατ. ευρώ, έναντι 245 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.
  • Ο δείκτης κεφαλαίου CET 1 ήταν 13,8%, από 13,5% το δεύτερο τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ δήλωσε ότι η αύξηση των δανείων που ξινίζουν ήταν μόνο προσωρινή και ότι οι προβλέψεις για τα εμπορικά ακίνητα ήδη μειώνονται και πάλι. Ο Σέβινγκ έχει ορκιστεί να βελτιώσει την κερδοφορία και να επιστρέψει περισσότερα από 8 δισ. ευρώ (8,6 δισ. δολάρια) στους μετόχους μεσοπρόθεσμα.

Ο μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός της Γερμανίας είχε καταγράψει ζημίες 143 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο, ανακοινώνοντας τότε ότι δεν θα προχωρήσει σε δεύτερο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών φέτος, συνυπολογίζοντας την πολυετή αγωγή της σχετικά με την εξαγορά του τμήματος Postbank.

Η Deutsche Bank υποχώρησε έως και 4,9% στις συναλλαγές, περιορίζοντας τα κέρδη φέτος στο 26%.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: