ΧΥΤΑ Λάρισας: Δημοπρατείται η επέκταση της Κυψέλης 4
27 Οκτωβρίου 2020
128,2 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία
27 Οκτωβρίου 2020

Eνεργειακή αναβάθμιση στο κτίριο του Επιμελητηρίου στα Τρίκαλα

rpt

Σε ενεργειακή αναβάθμιση ενός σημαντικού κτηρίου για την οικονομική κίνηση των Τρικάλων, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων.
Με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που ενέταξε το σχετικό έργο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, το κτίσμα – σημείο αναφοράς για τον επιχειρηματικό κόσμο των Τρικάλων, περνά σε νέα εποχή.
Μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης των δύο φορέων (Δήμος και Επιμελητήριο) οι υπηρεσίες του Δήμου ανέλαβαν την εκτέλεση του έργου με τον τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίου Επιμελητήριου Τρικάλων».
Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου Επιμελητηρίου Τρικάλων» με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ.
Το έργο θα υλοποιηθεί με 217.336,85 €.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτηρίου, που πλέον θα κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Β+, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν το κτήριο από λειτουργική άποψη.
Οι εργασίες προβλέπουν εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης, αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα και ενεργειακούς υαλοπίνακες, θερμομόνωση στις οροφές κτηρίου και υπογείου, νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. εγκατάσταση μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού.
Δέκα μήνες αφ’ ότου ξεκινήσουν οι εργασίες, θα παραδοθεί ένα αναβαθμισμένο κτήριο, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας φορέων της τοπικής κοινωνίας, με τον Δήμο Τρικκαίων να επεκτείνει τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και σε ένα άλλο επίπεδο.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: