Netflix: Μείωση της μηνιαίας συνδρομής σε περισσότερες από 30 χώρες
24 February 2023
Θεσσαλονίκη: Δύο στη φυλακή μετά από ισάριθμες καταγγελίες για βιασμό
24 February 2023

Ericsson: Πρόκειται να απολύσει 8.500 εργαζόμενους

Σε 8.500 απολύσεις εργαζομένων να προχωρήσει η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson, στο πλαίσιο της περικοπής του κόστους, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο CNBC σήμερα.

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν το 8% του προσωπικού της εταιρείας, που ανέρχεται σε 105.529 άτομα παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.994 άτομα στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Εκπρόσωπος της Ericsson δήλωσε ότι οι περικοπές αποτελούν μέρος της «επιτάχυνσης των προσπαθειών διαρθρωτικής μείωσης του κόστους», όπως ανακοινώθηκε. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι περισσότερες από τις απολύσεις θα τεθούν σε ισχύ το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά θα μπορούσαν να επεκταθούν και στο 2024.

«Ο τρόπος διαχείρισης των μειώσεων του προσωπικού θα διαφέρει ανάλογα με τις τοπικές πρακτικές των χωρών», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του. «Στόχος μας είναι να διαχειριστούμε τη διαδικασία σε κάθε χώρα με δικαιοσύνη, σεβασμό, επαγγελματισμό και σύμφωνα με την τοπική εργατική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε αντίκτυπος στους εργαζόμενους θα γνωστοποιηθεί πρώτα σε αυτούς».

Η Ericsson δήλωσε ότι αναμένει να αρχίσει να βλέπει τα αποτελέσματα της εξοικονόμησης κόστους το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: