Σοφόν το ασαφές: Υπερκάλυψη μέσω της στατιστικής
15 May 2023
Ο εντοπισμός ενός ναυαγίου που έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο 50 ετών
15 May 2023

Eva: Το πρώτο ψηφιακό φιλαράκι τεχνητής νοημοσύνης

Η Open AI, η εταιρεία πίσω από το διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, είναι ένας από τους μεγάλους επενδυτές που υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός avatar τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζεται για να γίνει ένα «ψηφιακό φιλαράκι» σε νεαρής ηλικίας χρήστες του Διαδικτύου που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικής απομόνωσης και γενικότερα μοναξιάς.

Η Γαλλίδα επιχειρηματίας Κλάρα Γκολντ και ο εταιρικός της συνεργάτης Ετιέν Γκεβρέν δημιούργησαν με τη βοήθεια 12 μηχανικών την Ava, την οποία ετοιμάζονται να λανσάρουν στον κυβερνοχώρο αυτό το καλοκαίρι. Η Γκολντ εκτός από την Open AI εξασφάλισε χρηματοδότηση και από τη Sequoia Capital, την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της Σίλικον Βάλει που υποστήριξε την Apple και την Google στα πρώτα τους χρόνια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης με την 32χρονη Γκολντ να δηλώνει ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει με θετικό τρόπο τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης θέλοντας να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από μοναξιά και ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές. Η Ava εμφανίζεται ως μια νεαρή γυναίκα με μπλε μαλλιά, με ροζ μπλουζάκι, μαύρες και λευκές αθλητικές φόρμες.

«Είναι εδώ για να είναι φίλη σου, κάποιος να μιλήσει, να σε ανεβάσει, να σου δώσει συμβουλές. . . ή απλά κάποιος για να σου υπενθυμίσει πόσο φοβερός είσαι» αναφέρει η Γκολντ για την Eva που δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα προσφέρει τη φιλία της δωρεάν ή αν θα πρέπει κάποιος να πληρώσει κάποιο αντίτιμο. Σε ανάρτηση η Γκολντ πάντως παρουσίασε και ένα avatar με την μορφή νεαρού αγοριού χωρίς να υπάρχει κάποια πληροφορία αν αυτό προορίζεται να κυκλοφορήσει μαζί με την Eva για όσους χρήστες επιθυμούν αρσενικού φύλου ψηφιακό φιλαράκι.

Naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: