Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη απόφαση της Ο.Ε. του Δήμου Μουζακίου που ενέκρινε απόφαση για τα οικονομικά της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.
2 February 2023
Ελληνικό: Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τον 2ο πύργο
2 February 2023

Fed: «Ναι μεν, αλλά» από τον Πάουελ – «Έχουμε δουλειά ακόμη να κάνουμε» λέει για τα επιτόκια

Για «μερικές ακόμη» αυξήσεις προτού κλείσει ο κύκλος σύσφιξης, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης σήμερα. σημάδι ότι χαλαρώνει η «επιχείρηση» μείωσης του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές αναθάρρησαν  από τις δηλώσεις του  Πάουελ που αναγνώρισε ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν.

«Η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών θα απαιτήσει πιθανότατα τη διατήρηση της αυστηρής γραμμής για κάποιο χρονικό διάστημα, αν και οι πρόσφατες μετρήσεις για τις πιέσεις στις τιμές ήταν ενθαρρυντικές» είπε συγκεκριμένα.

«Είναι ευχάριστο να βλέπουμε την αποπληθωριστική διαδικασία να έχει ξεκινήσει και να συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, ανέφερε. Παρόλα αυτά, θα χρειαστούμε “σημαντικά περισσότερες αποδείξεις” ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή καθοδική πορεία».

“Πιστεύουμε ότι καλύψαμε πολύ δρόμο, αλλά ακόμα κι έτσι, έχουμε δουλειά να κάνουμε”, επεσήμανε ο ομοσπονδιακός τραπεζίτης στους δημοσιογράφους, για να προσθέσει τελικά  «Απλώς δεν μας βλέπω να μειώνουμε τα επιτόκια φέτος”,

Η σημερινή εξέλιξη ήρθε μετά από τέσσερις γενναίες αυξήσεις επιτοκίων, κατά 75 μονάδες βάσης την κάθε  φορά, το 2022 και κατά 50 μονάδες βάσης τον περασμένο Δεκέμβριο.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: