Μυθική ανατροπή με Χοσέλου και στον τελικό του Champions League η Ρεάλ
9 May 2024
Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία και να προκριθεί στον τελικό του Conference
9 May 2024

Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό – Πώς σχηματίζεται

Σε ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο εμφανίστηκε στον ουρανό σε ορισμένες περιοχές χθες, Τετάρτη, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.

Πρόκειται για το «Fire Rainbow», το οποίο δεν είναι ούτε ουράνιο τόξο, ούτε και έχει σχέση με φωτιά, όπως επισημαίνει ο κ. Κολυδάς.

Πότε συμβαίνει το φαινόμενο

«Σε ορισμένες περιοχές σήμερα εμφανίστηκε ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο είναι γνωστό ως ‘Fire Rainbow’. Όμως αυτό ούτε είναι ουράνιο τόξο ούτε έχει σχέση με φωτιά. Η επιστημονική ονομασία του είναι ‘circumhorizontal arc’ και συμβαίνει όταν ο ήλιος έχει ανέβει σε ύψος μεγαλύτερο των 58 μοιρών από τον ορίζοντα» σημειώνει ο κ. Κολυδάς και προσθέτει:

«Για τον σχηματισμό αυτών των τόξων απαιτείται η ύπαρξη θυσανόμορφων νεφών (Ci) τα οποία σχηματίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και αποτελούνται από εξαγωνικούς κρυστάλλους. Με ιδανική ευθυγράμμιση, οι κρύσταλλοι λειτουργούν ως πρίσμα, εξ ου και η διάθλαση που θυμίζει ουράνιο τόξο. Η δεύτερη φωτογραφία το απόγευμα (χθες, Τετάρτη), με τα δύο παρήλια».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη, αλλάζει το σκηνικό με λασποβροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: