Τουρισμός: Αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κέρκυρας με Βελιγράδι από τον Απρίλιο
31 January 2023
Κεραμέως για Columbia: Πολλά τα οφέλη από την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα
31 January 2023

Fitch: Αναβάθμισε το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς στη βαθμίδα “B” με θετικές προοπτικές

Μετά την χθεσινή αναβάθμιση του αξιόχρεου της  Eurobank, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας. ο οίκος Fitch προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς σε “B” με θετικές προοπτικές,  από “B-“.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) της Τράπεζας Πειραιώς και την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαιακών δεικτών μέσω της διαρθρωτικά βελτιωμένης κερδοφορίας της καθώς και δράσεις κεφαλαιακής διαχείρισης.

Αυτό έχει οδηγήσει σε βελτιωμένα “μαξιλάρια” πέραν από τις εποπτικές υποχρεώσεις και σημαντική μείωση όσον αφορά τον αντίκτυπο στα κεφάλαια από κόκκινα δάνεια, για τα οποία δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις.

«Οι θετικές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία μας ότι η επιπλέον εξυγίανση της ποιότητας του ενεργητικού και η βελτίωση της κερδοφορίας θα ενισχύσουν περαιτέρω την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, η οποία είναι επί του παρόντος πιο αδύναμη από των άλλων τραπεζών», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι «η αναμενόμενη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2023, παρά την αβεβαιότητα που παραμένει, υποστηρίζει περαιτέρω την αναβάθμιση».

Την Παρασκευή, ο οίκος είχε αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα “ΒΒ+“, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: