Σε εξέλιξη το έργο καθαρισμού του Πάμισου στο Παλαιοχώρι
21 January 2023
Ν. Ανδρουλάκης: Με ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η χώρα θα έχει σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή
22 January 2023

FTX: Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δεσμεύουν 700 εκατ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατέσχεσαν σχεδόν 700 εκατ. δολάρια σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον Sam Bankman-Fried, κυρίως με τη μορφή μετοχών Robinhood που ανήκαν στον ιδρυτή της FTX,.

Ο John Ray, ο οποίος αντικατέστησε τον Bankman-Fried ως Διευθύνων Σύμβουλος για να καθοδηγήσει την αναδιάρθρωση της FTX, προσπαθεί να διασώσει κεφάλαια που χάθηκαν από τους καταθέτες της εταιρείας κρυπτογράφησης όταν η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο. Ο Bankman-Fried συνελήφθη με κατηγορίες απάτης τον Δεκέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς περιμένει τη δίκη του.

Οι μετοχές των 55 εκατ. πλέον της Robinhood βρίσκονται στο επίκεντρο μιας επίμαχης διαμάχης μεταξύ των διαδίκων της Καραϊβικής, των εκπροσώπων της επίσης χρεοκοπημένης BlockFi, του ίδιου του Bankman-Fried και της ηγεσίας της FTX.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι οι μετοχές της Robinhood αγοράστηκαν χρησιμοποιώντας φερόμενα κλεμμένα κεφάλαια πελατών. Τον Μάιο, ο Bankman-Fried αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει ένα μερίδιο 7,6% της Robinhood και είπε τότε «νομίζουμε ότι είναι μια ελκυστική επένδυση». Η μετοχή έκλεισε την Παρασκευή στα 9,52 δολάρια.

Ο Bankman-Fried έχει αρνηθεί την κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων πελατών.

Πηγή: CNBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: