Στο GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP που πραγματοποιήθηκε στη Λυών συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την προώθηση των τουριστικών προορισμών της στην αγορά της Γαλλίας. Το workshop τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι.Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Γαλλία την περίοδο 2016-2019 σημείωσε αύξηση κατά +17,4% (από 1,3 εκατ. το 2016 σε 1,5 εκατ. το 2019). Το μερίδιο αγοράς της γαλλικής αγοράς στον εισερχόμενο τουρισμό το 2021 αυξήθηκε σε 8,0%, από 5,3% το 2016 και 4,9% το 2019. Σε ότι αφορά στις διανυκτερεύσεις, την περίοδο 2016-2019 σημειώθηκε αύξηση κατά +11,9% (από 11,6 εκατ. το 2016 σε 12,9 εκατ. το 2019), ενώ την περίοδο 2019-2021 μείωση κατά -12,9% (σε 11,3 εκατ.). Η Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη (ΜΚΔ) την περίοδο 2016-2019 σημείωσε αύξηση κατά +4,4% (από € 676,7 το 2016 σε € 706,8 το 2019) ενώ την περίοδο 2019-2021 αύξηση κατά +19,5% (στα € 844,4). Η ΜΚΔ των τουριστών από την Γαλλία το 2021 ήταν 20,2% υψηλότερη από αυτή του συνόλου της χώρας (€ 844,4 έναντι € 702,4).Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αγοραστών από τη Γαλλία και διανομή έντυπου και άλλου προωθητικού υλικού. Επίσης στην επίσημη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσιάστηκαν οι απευθείας πτήσεις που συνδέουν το Παρίσι με τα αεροδρόμια του Βόλου και της Σκιάθου, καθώς και τη Λυών με την Αθήνα.
Πηγή: https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/46096