Wall Street: Τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών
23 September 2023
Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο «πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο» αποσύρθηκε – Τι σημαίνει αυτό για τα μίντια και την πολιτική
23 September 2023

Guardian για Κασσελάκη: Διάττων αστέρας ή αυτός που θα αναστήσει την Αριστερά;

«Είναι ένας όμορφος άντρας, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, πρώην εφοπλιστής που έχει εργαστεί ως trader στην Goldman Sachs». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο βρετανικός Guardian τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη.

Σε αφιέρωμά του που δημοσιεύεται το Σάββατο, μία μέρα δηλαδή πριν από τον δεύτερο κύκλο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος, ο Guardian κάνει λόγο για «το αουτσάιντερ που φώτισε τη σταθερή πολιτική σκηνή της χώρας με τρόπους που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν». Παράλληλα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός στην ξαφνική εμφάνιση και γρήγορη επιτυχία του υποψηφίου, σημειώνοντας ότι πριν από τέσσερις εβδομάδες κανείς στην Αθήνα δεν είχε ακούσει για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Όμως, όπως είπε και ο ίδιος, ένας μήνας είναι αρκετός καιρός στην πολιτική».

Και κάπως έτσι, αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που μπορεί κάποτε να φαινόταν παράξενο, ξαφνικά φαίνεται πολύ πραγματικό. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, ο Guardian σχολιάζει ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να κάνει το αδιανόητο και να κερδίσει την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία χαρακτηρίζει επιτυχημένη πρώην υπουργό Εργασίας, «η πρώτη γυναίκα που διαγωνίστηκε για τη θέση και, μέχρι πρόσφατα, ήταν το φαβορί».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του συγγραφέρα Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος αναφέρει ότι αρκετοί φοβούνται το αποτέλεσμα. «Λες και μπήκε το Netflix, ανέλαβε το κόμμα και τώρα το μετατρέπει σε σειρά», είπε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος δεν έχει ιδέα ποια είναι η πολιτική του ή αν έχει καν πρόγραμμα. Φυσικά, είναι σε σοκ».

Ο Guardian επιχειρεί μάλιστα μια σύγκριση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Στον Τσίπρα, αναφέρει, οι αριστεροί που είχαν ζήσει τα «πέτρινα χρόνια» της δικτατορίας μεταξύ 1967 και 1974, συχνά έχοντας βιώσει εξορίες και βασανιστήρια, μπορούσαν να ταυτιστούν με έναν πολιτικό του οποίου η ιδεολογία θεωρείτο προοδευτική και αντικομφορμιστική.

«Ο Κασελάκης, αντίθετα, δεν είναι καν βουλευτής», τονίζει το βρετανικό μέσο επιχειρώντας να συνοψίσει τις προτάσεις της πολιτικής του, αν και «η αποτυχία του να δώσει ένα λεπτομερές πρόγραμμα έχει επικριθεί ως ενδεικτική μιας προσέγγισης που είναι αδιαφανής και γενική».

«Αλλά ο Κασσελάκης θεωρείται μια προσωπικότητα που φαίνεται ικανή για νίκη και θεωρείται από ορισμένους ως το άτομο που θα ταράξει τα πράγματα και χρειάζεται το κόμμα για να το βάλει σε νέο δρόμο», συμπληρώνει, κάνοντας επίσης αναφορά στην δήλωση Κασσελάκη για «κρατίδιο» στα Κατεχόμενα. «Μέχρι τότε η εκστρατεία του ήταν άψογη», λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Σε ένα κλίμα ανοιχτού πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ–που συνοδεύεται από συζητήσεις για την διάλυση του κόμματος– μένει να φανεί αν το αποτέλεσμα της Κυριακής θα είναι διάττων αστέρας ή αυτός που θα αναστήσει την Αριστερά».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: