Πογέτ: Η διάθεση που δείξαμε ήταν εκπληκτική
11 September 2023
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 15 Σεπτεμβρίου
11 September 2023

H ταυτότητα των επενδυτών που «βλέπουν» Ελλάδα – Ποιους έφερε στην Αθήνα η HSBC

Με ένα πλήθος από γνωστά hedge funds,  αλλά και από ασφαλιστικές εταιρίες και επενδυτικούς οίκος ακόμη και τράπεζες με έδρα το Λονδίνο  τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η HSBC αφίχθη στην Αθήνα και πραγματοποιεί συναντήσεις με ελληνικές εισηγμένες στο πλαίσιο ενός road show που οργάνωσε το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το οποίο ξεκινάει σήμερα.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η Ελλάδα πέτυχε την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα που είχε χάσει από το 2010. Καταγράφει το επενδυτικό ενδιαφέρον όπως αυτό ανασυντάσσεται μέσα από τις ταυτότητες των επενδυτών για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου. Το reverse roadshow  που υποστηρίζεται από το Χ.Α. κύριο στόχο την ανάδειξη των προοπτικών των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών και την προώθηση του επενδυτικού κλίματος.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των επενδυτικών κεφαλαίων θα συναντηθούν με ανώτατα στελέχη εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ), καθώς και με στελέχη της κυβέρνησης και άλλους θεσμικούς παράγοντες.  Σε όλους αυτούς συγκαταλλέγονται οι ελληνικές τράπεζες και το ΤΧΣ μιας και το story της αποεπένδυσης του κράτους από τις τράπεζες καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό.

Τι γνωρίζουμε για τα funds

Πολλά από αυτά τα funds ήταν ή και παραμένουν επενδεδυμένα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, άλλα ωστόσο βλέπουν εκ νέου και με άλλο μάτι την επένδυση μετά την οικονομική αναβάθμιση της χώρας.

Mαζί λοιπόν με την HSBC θα δουν  τις ελληνικές εισηγμένες οι:

  •  Eaton Vance Corp.: Πρόκειται για μια αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Είναι μια από τις παλαιότερες επενδυτικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ιστορία που χρονολογείται από το 1924.
  • Toscafund Asset Management: Πρόκειται γαι μια εξειδικευμένη επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία είναι σημαντικός επενδυτής στην Circle Health Ltd. Έχει περιουσιακά στοιχεία 4 δισεκατομμυρίων λιρών.
  • ExodusPoint Capital Management: Eίναι μια αμερικανική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα στη Νέα Υόρκη με επιπλέον γραφεία στην Ευρώπη και την Ασία.
  • Manulife Financial Corporation: Eίναι μια καναδική πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία και πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Τορόντο του Οντάριο. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον Καναδά και την Ασία ως “Manulife” και στις Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως μέσω του τμήματος John Hancock Financial.
  • Η North Rock Capital: Eίναι μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που βασίζεται σε μια παγκόσμια επενδυτική πλατφόρμα πολλών διαχειριστών.
  • H PGIM, Inc.: Πρόκειται για την πρώην Prudential Investment Management και  είναι ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας ζωής Prudential Financial.
  • Point72 Asset Management: Eίναι ένα αμερικανικό hedge fund. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Steve Cohen, μετά την προηγούμενη εταιρεία του S.A.C.
  • Η Royal Bank of Canada (RBC) :Eίναι μια καναδική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και η μεγαλύτερη τράπεζα στον Καναδά βάσει κεφαλαιοποίησης. Η τράπεζα εξυπηρετεί πάνω από 17 εκατομμύρια πελάτες και έχει περισσότερους από 89.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: