Γερμανία: Τρένο παρέσυρε παιδιά- Τουλάχιστον ένα νεκρό
3 February 2023
«Ακριβό χρήμα»: Τροχοπέδη στην ανάπτυξη, απειλή για νέα κόκκινα δάνεια
3 February 2023

H Google ρίχνει στη μάχη της τεχνητής νοημοσύνης το δικό της ChatGPT

Η αναμενόμενη απάντηση της Google στο διάσημο πλέον πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT της εταιρείας Open AI (την εξέλιξη του οποίου χρηματοδοτεί με μεγάλα ποσά η Microsoft) ήρθε από το στόμα του διευθύνοντος συμβούλου της Google Σουντάρ Πιτσάι. Το πρόγραμμα Chat GPT έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει διαφόρων ειδών ικανότητες σε πολλούς τομείς και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς αποκτώντας ολοένα και περισσότερες και ολοένα και πιο εξελιγμένες δυνατότητες.

Οι ειδικοί επεσήμαναν εξ αρχής ότι το Chat GPT μπορεί εκτός των άλλων να αποτελέσει την πρώτη πραγματική απειλή για την μηχανή αναζήτησης της Google που δεσπόζει χωρίς πρακτικά κανένα ανταγωνισμό στο Διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια. Όπως αναφέρουν όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη θα μπορούσε η Microsoft που διαθέτει την απαραίτητη οικονομική ισχύ και υλικοτεχνική υποδομή να δημιουργήσει μια νέα μηχανή αναζήτησης που να αξιοποιεί το ChatGPT η οποία θα διευκολύνει περισσότερο τους χρήστες του Διαδικτύου στις αναζητήσεις τους από την μηχανή της Google και γενικότερα από τις υπάρχουσες μηχανές αναζήτησης του κυβερνοχώρου.

Για αυτόν τον λόγο αναμενόταν κάποιου είδους αντίδραση από την Google η οποία όπως είπε ο Πιτσάι ονομάζεται LaMDA και είναι το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε η εταιρεία για να ενσωματωθεί στη δική της μηχανή αναζήτησης. Ο CEO της Google ανακοίνωσε επίσης ότι η Deep Mind η εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που ήταν μέχρι σήμερα θυγατρική της Google αλλά λειτουργούσε σε ένα ανεξάρτητο καθεστώς θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία.

Το LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) είναι ένα πρόγραμμα που όπως και το ChatGPT θα συνομιλεί επί της ουσίας με τον χρήστη και θα κατανοεί καλύτερα τι ακριβώς αναζητά ώστε να του παρουσιάσει πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τις απαντήσεις που αναζητά από ότι το κάνει η τωρινή τεχνολογία των μηχανών αναζήτησης.

Naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: