Σαν Φρανσίσκο: Η αστυνομία διέλυσε την κινητοποίηση κατά του Ισραήλ
17 November 2023
Προς υλοποίηση η Ψηφιακή Τράπεζα Γης που ανοίγει το δρόμο για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης
17 November 2023

H MKO «Αποστολή» και ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνουν την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μαραθέας

Στην αποδοχή δύο σημαντικών δωρεών από την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και της εταιρείας Gilead Sciences Ελλάς Μ.ΕΠΕ προχώρησε με ομόφωνες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά στην αποψινή του (16/11) συνεδρίαση.

Η Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που προσφέρει καθημερινά από τον Οκτώβριο 220-250 ζεστά γεύματα στους κατοίκους της Μαραθέας, επιθυμώντας όπως ανέφερε στη σχετική επιστολή της να συνεχίσει τις δράσεις στήριξης των πληγέντων από τις πλημμύρες κατοίκων του Δήμου Παλαμά προτίθεται να συμβάλει στην αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μαραθέας, που και αυτό υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί. Η «Αποστολή» στο αίτημά της που έγινε ομόφωνα αποδεκτό ζητά να αναλάβει να  πραγματοποιήσει μικρής κλίμακας εργασίες αποκατάστασης που αφορούν τον εξωτερικό προαύλιο χώρο του σχολείου, την κατασκευή αίθριου στεγάστρου, καθώς επίσης και εργασίες στο κτίσμα που υπάρχει εντός αυτού και θα αξιοποιηθεί για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

«Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν από μέρους μας οι οποίες έχουν προταθεί και από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαραθέας, θα καταγραφούν άμεσα από πολιτικό μηχανικά της περιοχής σας και θα υποβληθούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προς έγκριση.

Από πλευράς μας, επιθυμούμε όλες οι εργασίες που θα αναλάβουμε να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν για την εξυπηρέτηση των μαθητών και των οικογενειών του χωριού.

Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή Παλαμά, να αποδεχτεί την προσφορά της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για δωρεάν αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μαραθέας ως έμπρακτο δείγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.» αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

 Η προσφορά της εταιρείας

Από την άλλη πλευρά η Gilead Sciences Ελλάς Μ.ΕΠΕ στην επιστολή της προς το Δήμο, ανακοινώνει την πρόθεσή της να τον υποστηρίξει αναλαμβάνοντας την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Μαραθέας και την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία προσφέρει υπό τη μορφή δωρεάς την τοποθέτηση γυψοσανίδων, το βάψιμο του κτιρίου μέσα κι έξω, ηλεκτρολογικές εργασίες , τοποθέτηση εσωτερικών πορτών,επισκευή εγκαταστάσεων θέρμανσης και επισκευή της αυλής. Το ύψος της δωρεάς ανέρχεται στις 15.500€

Επίσης η εταιρεία θα ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέροντας στρώματα διπλά, σεντόνια διπλά και πετσέτες μπάνιου συνολικής αξίας 14.250 €

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/h-mko-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: