Ο λαϊκισμός στο εδώλιο
11 April 2023
Αμμοχαλικόστρωση αγροτικών δρόμων στην Δ.Ε. Ταμασίου
11 April 2023

Intralot: Έσοδα 392,8 εκατ. και EBITDA 122,9 εκατ. ευρώ το 2022

Στα 122,9 εκατ. διαμορφώθηκαν τα κέρδη EBITDA του ομίλου Intralot to 2022, καταγράφοντας άνοδο 11,3% σε ετήσια βάση. Σε τριμηνιαία βάση, το δ’ τρίμηνο του 2022 τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 25,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Το δωδεκάμηνο του 2022 τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στα 392,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση -5,1% σε ετήσια βάση.

Intralot

Τα κέρδη EBT ανήλθαν σε 29,8 εκατ. ευρώ. Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) διαμορφώθηκε στα 11,9 εκατ. κέρδη.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές για το δωδεκάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 96,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι καθαρές επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν στα 26,5 εκατ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου στο τέλος του 2022 ανήλθαν στα 102,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 490,5 εκατ. στο τέλος του 2022, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2021. O δείκτης καθαρής μόχλευσης (Net Debt / EBITDA) διαμορφώθηκε στο 4,0x στο τέλος του 2022 έναντι 4,5x το 2021.

Σ. Κόκκαλης: Η εταιρεία πέτυχε τους κύριους επιχειρηματικούς της στόχους

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Intralot για το 2022 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σωκράτης Π. Κόκκαλης τόνισε πως «αντικατοπτρίζουν την ισχυρή επίδοση και τις συνεχείς βελτιώσεις σε όλους τους βασικούς οικονομικούς δείκτες, καθώς η εταιρεία πέτυχε τους κύριους επιχειρηματικούς της στόχους ως αποτέλεσμα των έντονων προσπαθειών για βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και διοικητική αναδιοργάνωση με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας».

«Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 2022, ολοκληρώσαμε επιτυχώς μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους €129 εκατ., σε επίπεδο μητρικής, που προσέλκυσε την Standard General με έδρα στις ΗΠΑ ως στρατηγικό επενδυτή, ενώ τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την ανάκτηση του ελέγχου σε ποσοστό 100% της θυγατρικής μας στις ΗΠΑ, Intralot, Inc. Παράλληλα, αποπληρώσαμε τις Ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes) που εκδόθηκαν στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ένα μείγμα νέου Δανείου (Term Loan), ύψους 230 εκατ. δολαρίων, από μια Κοινοπραξία Τραπεζών στις ΗΠΑ και υφιστάμενων ταμειακών διαθεσίμων, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε μια νέα Ανακυκλούμενη Πιστωτική Γραμμή, ύψους 50 εκατ. δολαρίων» σημείωσε για να προσθέσει: «Υπό το πρίσμα της σημαντικά βελτιωμένης θέσης μας, προσδοκούμε να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, καθώς και να εργαστούμε για την αναχρηματοδότηση των Ομολογιών λήξης 2024».

Οι προοπτικές

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του ομίλου η διοίκηση της Intralot παρατηρεί πως «οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωπες με μια σειρά προκλήσεων τόσο λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, όσο και λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων που δυσχεραίνουν την οικονομική ανάπτυξη και ενέχουν σημαντικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις». Όπως επισημαίνεται, «η αύξηση των επιτοκίων έχει άμεσο αντίκτυπο στο κόστος χρηματοδότησης του ομίλου Intralot, ενώ η προοπτική είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα χαλαρώσουν τη νομισματική τους πολιτική πριν το τέλος του 2023. Παράλληλα, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές του κόσμου και επηρεάζουν τους περισσότερους κλάδους οφείλονται στα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού».

Ως εκ τούτου, η διοίκηση της εταιρείας σημειώνει πως δεν μπορεί να παραβλέψει τις έμμεσες επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου από την φθίνουσα οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των λειτουργικών εξόδων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων στους μισθούς.

Η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει πως παρακολουθεί σε συνεχή βάση τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: