Θρίαμβος της Τσέλσι στο ντέρμπι του… VAR
7 November 2023
Εθνική Τράπεζα: 0,9 δισ. ευρώ κέρδη στο 9μηνο
7 November 2023

«Kiss attack»: Αντιδράσεις για το φιλί του Κροάτη υπουργού στην Αναλένα Μπέρμποκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με ένα αμφιλεγόμενο φιλί που επιχείρησε να δώσει στην Γερμανίαδα ομόλογό του στη σύνοδο των υπουργών της ΕΕ στο Βερολίνο την Πέμπτη.

Ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν έσφιξε τα χέρια με την Αναλένα Μπέρμποκ και στη συνέχεια έσκυψε προς τα εμπρός για να τη φιλήσει, σε μια αμήχανη στιγμή την οποία απαθανάτισε ο φακός. Η Μπέρμποκ φαίνεται αιφνιδιασμένη αλλά γυρνάει γρήγορα το κεφάλι της για να δώσει το μάγουλό της και γελάει αμέσως μετά.

Η κίνησή του προκάλεσε πολλά επικρατικά σχόλια στην Κροτατία και τη Γερμανία, με την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Ράντα Μπόριτς να περιγράφει το περιστατικό ως «εξαιρετικά ανάρμοστο». «Φαίνεται ότι ο υπουργός δεν γνωρίζει το πρωτόκολλο, γιατί ένας ”θερμότερος χαιρετισμός” πρέπει να γίνει με άτομα με τα οποία έχετε σχέση που επιτρέπει τον χαιρετισμό με ένα φιλί. Και εδώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τέτοια σχέση», πρόσθεσε η Μπόριτς.

Η γερμανική εφημερίδα Bild έκανε επίσης λόγο για «επίθεση φιλιού» (kiss-attack).

Πάντως η Μπέρμποκ αρνήθηκε να σχολιάσει το φιλί όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο. Μετά από μια συνάντηση στο Μπακού με τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, δήλωσε απλά στους δημοσιογράφους: «Σήμερα δεν μιλήσαμε για φιλιά».

Πάντως ο Γκόρνταν Γκρλιτς-Ράντμαν υπερασπίστηκε την κίνησή του κάνοντας λόγο για μια «ζεστή, ανθρώπινη προσέγγιση σε έναν συνάδελφο». Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «ίσως ήταν μια άβολη στιγμή» και ζήτησε συγγνώμη «σε όποιον το εξέλαβε έτσι». «Αν κάποιος είδε κάτι κακό σε αυτό, τότε ζητώ συγγνώμη από όποιον το πήρε έτσι», είπε, προσθέτοντας ότι η διπλωματική του κίνηση «μπορεί να εξελίχθηκε σε μια αμήχανη στιγμή».

Η κίνηση του Γκρλιτς-Ράντμαν έρχεται λίγο καιρό μετά το περιστατικό με τον Λουίς Ρουμπιάλες, τον πρώην επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου που αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού φίλησε χωρίς την θέλησή της την ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: