Θετικό το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μαρίνας Βουλιαγμένης
3 July 2020
Παραλία Λάρισας: Έρευνα του εισαγγελέα για τη διακοπή ρεύματος
3 July 2020

Mαγνησία: Αυξημένα τα ποσοστά ανεργίας μετά και τον κορωνοϊό

Για νομοσχέδιο-έκτρωμα όσον αφορά τις διαδηλώσεις κάνει λόγο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Βασιλείου να κάνει λόγο στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, για κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Αν σταθούμε στο ότι όλο το συνδικαλιστικό κίνημα περιστρέφεται από ανθρώπους που είναι δημοκράτες με όλη τη σημασία της λέξης, τότε γι’ αυτό το έκτρωμα για το οποίο θα ξεκινούσε συζήτηση στη βουλή, θα έπρεπε να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετέχουν στη διαδικασία. Τελικά πήρε την πρωτοβουλία η κυβέρνηση και χωρίς να καλέσει κανέναν, ξεκίνησε την κατάθεση του νομοσχεδίου που δεν έχει να δείξει κάτι αξιόλογο, και για 50 άτομα, τους γνωστούς μπαχαλάκηδες που λειτουργούν σε μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο κ. Βασιλείου. Συγχρόνως, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συζήτηση και διάλογος με όλους τους φορείς για να βγει το συμπέρασμα, αν το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ταφόπλακα για το συνδικαλιστικό κίνημα και δημιουργεί τα προβλήματα που επισημαίνονται.
«Θα μας βρίσκει αντίθετους οποιαδήποτε κατάσταση που οδηγεί σε άλλες εποχές. Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν φωνή μέσω του συνδικαλισμού και βλέπουμε ότι επιχειρείται φίμωμα όλων των εργαζομένων» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Μόνο μία επιχείρηση στη Μαγνησία έχει καταθέσει αίτηση στο «Συν-Εργασία»
Για προγράμματα όπως η «Συν-Εργασία», ο κ. Βασιλείου σημείωσε ότι μόνο μία επιχείρηση στην περιοχή έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση, και μία δεύτερη λέγεται ότι θα πράξει το ίδιο. «Τα προβλήματα πάντως είναι τεράστια, με την ανεργία να μαστίζει τη Μαγνησία. Τα ποσοστά ανεβαίνουν λόγω κορωνοϊού και επιπτώσεων στον Τουρισμό και στον Επισιτισμό. Ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο, με κάποια μικρά θετικά μηνύματα να έρχονται πάντως στο προσκήνιο» τόνισε μεταξύ άλλων.
«Μεμονωμένες καταγγελίες για επιστροφή χρημάτων και δώρων σε εργοδότες!»
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες καταγγελίες για πιέσεις εργοδοτών προκειμένου εργαζόμενοι να επιστρέψουν χρήματα ή δώρο Πάσχα. «Ωστόσο πήγαν κατευθείαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και οι συνάδελφοί μας έχουν καταλάβει πια ότι θα πρέπει εκεί να αναζητούν λύσεις. Η επιθεώρηση και οι άλλοι φορείς έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά» δήλωσε ο κ. Βασιλείου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: