Επιπλέον μέρα και διευρυμένο ωράριο για εμβολιασμούς κατά του COVID-19 στο Κ.Υ. Καρδίτσας
11 January 2024
Τουρκία: Παραπληροφόρηση το «περιστατικό στα Ίμια»
12 January 2024

Microsoft Operations 4733 Hellas: Εγκρίθηκε η χορήγηση κινήτρων για τα data centers

Εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα η χορήγηση κινήτρων στη Microsoft Operations 4733 Hellas, συνδεδεμένη εταιρεία με τη Microsoft, για την κατασκευή τριών Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Data Centers) στην Αττική με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους στην Ελλάδα συνολικού κόστους 976.168.800 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Όπως υπενθυμίζεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια, η επένδυση έχει χαρακτηριστεί ως στρατηγική από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Το κόστος περιλαμβάνει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες αγοράς των οικοπέδων, ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού (software, hardware, servers κ.α.) ποσού 746.548.800 ευρώ. Όπως και τις λειτουργικές δαπάνες για χρονικό διάστημα οκταετίας ύψους 229.620.000 ευρώ για μισθοδοσία, διαχείριση εγκαταστάσεων, συντήρηση κ.α.

Τα παρεχόμενα κίνητρα είναι κίνητρο ταχείας αδειοδότησης και χωροθέτησης, ο συνολικός χρόνος υλοποίησης της επένδυσης δεν δύναται αν υπερβαίνει τα 15 έτη και η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου θα γίνει 100% με ίδια κεφάλαια.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε τρία ιδιόκτητα ακίνητα της Microsoft:

– Το πρώτο Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστεί εντός του Επιχειρηματικού Πάρκου «Πέτρα – Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι», της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων – Λούτσας, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

– Το δεύτερο και το τρίτο Κέντρο Δεδομένων θα κατασκευαστούν στη θέση «Μπουρμπουτσάνα» στο Κορωπί.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: