Η Nestlé γιορτάζει φέτος τα 125 χρόνια παρουσίας και συνεχούς προσφοράς στην ελληνική αγορά, μια πορεία που ξεκίνησε το 1899 με την εισαγωγή του πρώτου βρεφικού προϊόντος, της Farine Lactée, γνωστού και ως «γαλακτούχον άλευρον Nestlé». Από τότε, η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ παράλληλα εφαρμόζει υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία της κοινωνίας.
Με μια ιστορία που εκτείνεται σε τρεις αιώνες, η Nestlé έχει συνδέσει το όνομά της με καινοτόμα προϊόντα που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα, όπως ο Nescafé Frappé, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, τα δημητριακά πρωινού, φυτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα βρεφικής διατροφής και πολλά άλλα που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών σε κάθε στάδιο της ζωής τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε για την επέτειο: «Τα 125 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για την παροχή προϊόντων βασισμένων στη συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών μάς τιμά και συνεχίζουμε να παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας, που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον».
Η Nestlé διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Έρευνας & Ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων, με πάνω από 5.000 ειδικούς σε 23 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, οι οποίοι εργάζονται σε τομείς όπως η έρευνα συσκευασιών, η ασφάλεια τροφίμων, οι κλινικές μελέτες, ο αγροδιατροφικός τομέας και η επιστήμη της υγείας και διατροφής.
Η μακρόχρονη επιτυχία της εταιρείας δεν βασίζεται μόνο στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει καθημερινά στην ελληνική αγορά, αλλά και στις υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές που εφαρμόζει, καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό της, που αποτελεί το πιο πολύτιμο κεφάλαιο. Σήμερα, η Nestlé απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους και διαθέτει δύο εργοστάσια: το ένα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, όπου παράγεται όλη η γκάμα του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, ο στιγμιαίος καφές Nescafé και, από το 2019, ο espresso Buondi Craft, και το άλλο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας για την παραγωγή και εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή.
Η Nestlé δραστηριοποιείται σήμερα σε δέκα κατηγορίες προϊόντων, πολλά από τα οποία έχουν μεγαλώσει μαζί με την ελληνική ιστορία. Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, η εταιρεία δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της για το μέλλον των τροφίμων, και δεσμεύεται να συνεχίσει την καινοτομία και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στην ελληνική αγορά, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.