Δήμος Καρδίτσας: Αποδοχή δωρεάς προτομής του αείμνηστου Δημ. Σιούφα
24 February 2023
Ericsson: Πρόκειται να απολύσει 8.500 εργαζόμενους
24 February 2023

Netflix: Μείωση της μηνιαίας συνδρομής σε περισσότερες από 30 χώρες

Σε μείωση της μηνιαίας συνδρομής σε  περισσότερες από 30 προχωράει το Netflix, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Wall Street Journal. Στις χώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες αγορές, ενώ και στις ευρωπαϊκές χώρες δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα.

Οι μειώσεις αυτές δεν θα έχουν τη μορφή οριζόντιου μέτρου (ίδιο ποσοστό για όλες τις χώρες), αφού σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση αυτή μπορεί να φθάσει έως και το 50% της μηνιαίας συνδρομής.


Την είδηση επιβεβαίωσε ο  εκπρόσωπος της δημοφιλούς πλατφόρμας υπηρεσιών βίντεο ροής κατά παραγγελία, Κουμίκο Χιντάκα, καθώς ανάφερε ότι η εταιρεία σε κάποιες χώρες κάνει ενημέρωση αναφορικά με τα σχέδια τιμολόγησης, εντούτοις δίχως να διευκρινίσει σε ποιες.

Ορισμένες από τις χώρες που αναμένεται να εφαρμοσθεί η μείωση στην τιμή των συνδρομών είναι, μεταξύ άλλων, η Υεμένη, η Ιορδανία, η Λιβύη, το Ιράν, η Κένυα, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Νικαράγουα, ο Ισημερινός, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Ωστόσο, ξεχωριστό δημοσίευμα του Cord Cutters News αναφέρει ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν επίσης και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων (πλην Ελλάδος) Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Σερβία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, όπως και στη Σλοβακία.

Το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες, έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Amazon, η HBO και η Disney. Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν 3,4% χαμηλότερα στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη (23/02), αφού η Wall Street Journal ανέφερε πρώτη την ιστορία.

Πέρυσι, η εταιρεία μείωσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας και λάνσαρε μια φθηνότερη επιλογή streaming με διαφημίσεις, καθώς πάλευε να αυξήσει το μερίδιό της στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά streaming.

Η εταιρεία, επίσης, στοχεύει και κατά των ατόμων που μοιράζονται τη συνδρομή τους. Το Netflix εισήγαγε όρια στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε περισσότερες χώρες νωρίτερα αυτό το μήνα. Πλέον απαιτείται από τους πελάτες να πληρώνουν επιπλέον χρέωση αν θέλουν να μοιράζονται τη συνδρομή τους φίλοι και συγγενείς που δεν ζουν μαζί τους.

Τον Ιανουάριο, ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Netflix Γκρεγκ Πίτερς περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σχεδίαζε να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές. «Θέλουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο αυτό το φάσμα, καθώς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερα μέλη σε όλο τον κόσμο και προσπαθούμε να προσφέρουμε την κατάλληλη αξία σε αυτά τα διαφορετικά σημεία τιμών», δήλωσε ο κ. Πίτερς.

Το περασμένο καλοκαίρι, το Netflix αποκάλυψε ότι είχε χάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο συνδρομητές μεταξύ Απριλίου και τέλους Ιουνίου, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Ωστόσο, τον Ιανουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των συνδρομητών είχε κάνει άλμα στο τέλος του 2022.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: