Χαλκιδική: Σε μπαούλο βρέθηκε το πτώμα της εγκύου που είχε εξαφανιστεί
8 January 2024
Καιρός ν. Καρδίτσας: Νέες βροχοπτώσεις και λίγα χιόνια στα ορεινά από το βράδυ της Δευτέρας (8/1)
9 January 2024

OpenAI: Απαντά στην αγωγή των New York Times

Τη Δευτέρα, η OpenAI, η νεοσύστατη επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης πίσω από το viral chatbot ChatGPT, αντέδρασε στους New York Times σε μια δήλωση σχετικά με την πρόσφατα κατατεθείσα αγωγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Τον Δεκέμβριο, οι New York Times κατέθεσαν μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI, ισχυριζόμενοι ότι παραβιάζεται η πνευματική ιδιοκτησία που σχετίζεται με το δημοσιογραφικό της περιεχόμενο που εμφανίζεται στα δεδομένα εκπαίδευσης του ChatGPT. Σύμφωνα με την κατάθεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, οι Times επιδιώκουν να καταστήσουν τη Microsoft και την OpenAI υπόλογες για «δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμιμες και πραγματικές αποζημιώσεις» που σχετίζονται με την «παράνομη αντιγραφή και χρήση των μοναδικά πολύτιμων έργων των Times».

Η OpenAI έγραψε σε δήλωσή της τη Δευτέρα ότι η διαφωνεί με την αγωγή των Times, γράφοντας: «Συνεργαζόμαστε με ειδησεογραφικούς οργανισμούς και δημιουργούμε νέες ευκαιρίες. Η εκπαίδευση είναι θεμιτή χρήση, αλλά παρέχουμε δυνατότητα εξαίρεσης επειδή είναι το σωστό». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η «επανάληψη», ή η παραγωγή ολόκληρων «απομνημονευμένων» τμημάτων συγκεκριμένου περιεχομένου ή άρθρων, «είναι ένα σπάνιο σφάλμα που εργαζόμαστε για να το μηδενίσουμε».

«Η μήνυσή τους στις 27 Δεκεμβρίου -την οποία μάθαμε διαβάζοντας τους New York Times- αποτέλεσε έκπληξη και απογοήτευση για εμάς», έγραψε η OpenAI.

Τον Σεπτέμβριο, μια ομάδα διακεκριμένων Αμερικανών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων των Jonathan Franzen, John Grisham, George R.R. Martin και Jodi Picoult, μήνυσε την OpenAI για υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη χρήση του έργου τους για την εκπαίδευση του ChatGPT. Τον Ιούλιο, δύο συγγραφείς κατέθεσαν παρόμοια αγωγή κατά της OpenAI, ισχυριζόμενοι ότι τα βιβλία τους χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση του chatbot της εταιρείας χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Πηγή: CNBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: