Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το πάγωμα των επιτοκίων
10 April 2023
Σε επανακαθορισμό ομάδων και όμορων ομάδων Δημοτικών σχολείων (ως προς τους εκπαιδευτικούς) προχώρησε η Δ/νση Π.Ε. Καρδίτσας
11 April 2023

OpenAI: Σχεδιάζει να επεκταθει στην Ιαπωνία

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει γραφείο και να επεκτείνει τις υπηρεσίες του στην Ιαπωνία μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο πρωθυπουργός Fumio Kishida και ο Altman αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την τεχνολογική πρόοδο και τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τους κινδύνους της, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Hirokazu Matsuno.

Η Ιαπωνία θα αξιολογήσει τη δυνατότητα εισαγωγής τεχνολογίας με τεχνητή νοημοσύνη, όπως το chatbot ChatGPT της OpenAI, καθώς εξετάζει τα οφέλη και τους κινδύνους, πρόσθεσε ο Matsuno.

Το ChatGPT – το οποίο αναπτύχθηκε από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp- έχει εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, γεγονός που ώθησε την Ιταλία να απαγορεύσει προσωρινά το chatbot.

«Ελπίζουμε να… φτιάξουμε κάτι σπουδαίο για τους Ιάπωνες, να κάνουμε τα μοντέλα καλύτερα για την ιαπωνική γλώσσα και τον ιαπωνικό πολιτισμό», δήλωσε ο Altman στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Kishida. Η επίσκεψή του στην Ιαπωνία είναι το πρώτο διεθνές ταξίδι μετά την έναρξη λειτουργίας του ChatGPT.

Σε μια ξεχωριστή συνάντηση στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιαπωνία, ως γεωπολιτική δύναμη, θα παίξει ρόλο στην υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και στη θέσπιση κανόνων. Ο Matsuno δήλωσε στους δημοσιογράφους σε μια ενημερωτική συνάντηση ότι η Ιαπωνία θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής υιοθέτησης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, όπως το chatbot ChatGPT της OpenAI, εάν επιλυθούν οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: