LIVE: Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα – Ολονύχτια επιφυλακή, κάηκαν σπίτια, περιουσίες
1 July 2024
Στ. Κασσελάκης για γαλλικές εκλογές: Αχτίδα φωτός η επιτυχία των προοδευτικών δυνάμεων του Λαϊκού Μετώπου
1 July 2024

Plastira’s Lake Festival: Ενστάσεις από την μειοψηφία του Δ.Σ. Λίμνης Πλαστήρα για τον κατασκηνωτικό χώρο

Σαφείς αντιρρήσεις στη δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου στο γήπεδο Νεοχωρίου, κατά την διοργάνωση του 1ου Plastira’s Lake Festival, εξέφρασε η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα, κατά την τελευταία συνεδρίαση.

Κατά τον κ. Τσιαντή και τον κ. Σακελλαρίου που μίλησαν αλλά και σύμφωνα με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Νεοχωρίου η δημιουργία κατασκήνωσης σε κοινόχρηστο χώρο και δη στο γήπεδο Νεοχωρίου, είναι παράνομη, περιλαμβάνεται στο αίτημα και δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να νομιμοποιήσει μία εκτός νόμου ενέργεια. Η οποία εκτός των άλλων, όπως ανέφεραν είχε προαναγγελθεί πριν καν ληφθούν αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων του Δήμου.

Επίσης επισήμαναν ότι η κατασκήνωση είναι επί αμοιβή καθώς για να πάρει κάποιος σκηνή θα πρέπει να πληρώσει τριήμερο εισιτήριο, ενώ θίχθηκε και το θέμα ύπαρξης καντινών στην κατασκήνωση που θα στερήσει κόσμο από τις επιχειρήσεις σίτισης. Τέλος τόνισαν ότι θα έπρεπε ο ιδιώτης που διοργανώνει να ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η εισήγηση χαρακτηρίστηκε ελλιπής γιατί δεν αναγνώστηκε η παράγραφος του αιτήματος που μιλά για τον κατασκηνωτικό χώρο, η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου και η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου αναγνώστηκε στη συνέχεια, δεν υπήρξε κάποια ειδική αναφορά για τον κατασκηνωτικό χώρο αλλά υπήρχε επισήμανση ότι θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για την έκδοση αδειών τέλεσης των εκδηλώσεων.

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, με αφορμή όλα τα παραπάνω, γνωστοποίησαν πως στηρίζουν την διοργάνωση, αλλά απείχαν από την ψηφοφορία για την παραχώρηση που εγκρίθηκε από τους συμβούλους της πλαιοψηφίας.

Νωρίτερα και απαντώντας στα όσα ακούστηκαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος μίλησε για μία πρωτοβουλία που την υλοποιούν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην Καρδίτσα.

Υπέβαλαν πρόταση στον Δήμο, την αξιολογήσαμε, την συζητήσαμε με τους επιχειρηματίες του Δήμου και όλοι την αγκάλιασαν με ενθουσιασμό διαβλέποντας μία σημαντική προοπτική αύξησης της επισκεψιμότητας και δημιουργίας ενός θεσμού ανάλογου με τα μεγάλα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται ανά την χώρα.

Την πρώτη χρονιά, σημείωσε, υπολογίζουν να επισκεφθούν την περιοχή μας στο τριήμερο φεστιβάλ 3.500 με 5.000 άτομα δημιουργώντας ένα ισχυρό τουριστικό ρεύμα.

Στηρίζουμε, συνέχισε, ως Δήμος με την παραχώρηση του χώρου και συμμετέχουμε με διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων που θα διασπείρουμε σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Το ερώτημα που μπαίνει, υπογράμμισε ο κ. Νάνος, είναι αν θέλουμε την διοργάνωση και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό ανάλογα με άλλους στην Ελλάδα. Σκεφθείτε, πρόσθεσε πως ήδη από τις 1.000 ενεργές κλίνες δυναμικότητα, έχουν κλείσει όλες για την περίοδο του φεστιβάλ. Πρέπει να στηριχθεί πολλαπλώς κατέληξε και και αν πετύχει βάζουμε ισχυρή βάση για την επόμενη χρόνιά.

Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί ο δήμαρχος να υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση αν δεν υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις, που έχουν υποχρέωση να προσκομίσουν οι διοργανωτές.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/plastira%E2%80%99s-lake-festival-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CF%83-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: