Κλιματική αλλαγή: Η 6η Ιουλίου η πιο ζεστή ημέρα όλων των εποχών
7 July 2023
Νέα ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς Έλατο και Καρβασαρά στη Λίμνη Πλαστήρα
7 July 2023

Street crimes: Επτά νέες συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας – Εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές και ληστεία

Νέα διήμερη (4-5 Ιουλίου) επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»  (street crimes) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η δράση αναπτύχθηκε σε περιοχές της Αθήνας (Κολωνό, Καλλιθέα, Ακρόπολη, Κυψέλη, Ομόνοια, Πατήσια και Άγιο Παντελεήμονα) με στόχο την αποδόμηση συμμοριών που διαπράττουν κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς τον εντοπισμό διωκόμενων ατόμων.

Κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν και ελέγχθηκαν ύποπτα άτομα, η δράση των οποίων ήταν αντικείμενο έρευνας προγενέστερα της επιχείρησης και ακολούθως πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου έρευνες σε οικίες και αυτοκίνητά τους.

Στην κατοχή των ελεγχόμενων ατόμων και εντός οχημάτων και οικιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 23,48 γραμμ. κοκαΐνης κατανεμημένη σε νάιλον σακούλες, πέντε δενδρύλλια κάνναβης,

ΕΛ.ΑΣ.

90,95- γραμμ. κάνναβης διαμοιρασμένη σε συσκευασίες, 1,23 γραμμ. σπόροι κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, τρίφτης κάνναβης, επτά μαχαίρια, δύο όπλα αντίκα, πλήθος κοσμημάτων

ΕΛ.ΑΣ.

καθώς και 19.385 ευρώ, 145 λίρες και 59 δολάρια.

Αποτέλεσμα των στοχευμένων αυτών ελέγχων ήταν η  σύλληψη επτά ατόμων, κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Με την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής αυτής δράσης και έπειτα από τη συλλογή και αξιολόγηση των δεδομένων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 23 κλοπές από οικίες και από το εσωτερικό αυτοκινήτων και περίπτωση ληστείας με απειλή κατσαβιδιού σε οικία.

Για τα αδικήματα αυτά σχηματίστηκε πλήθος δικογραφιών σε βάρος ταυτοποιημένων δραστών και υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: