ΝΔ για «Ρουβίκωνα»: Η επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του ο Κ. Καραμανλής είναι απολύτως καταδικαστέα
12 March 2023
Απεντάχθηκε έργο 11,2 εκατ. ευρώ που αφορούσε στο ανοικτό αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού
13 March 2023

SVB: Πρόταση εξαγοράς της βρετανικής θυγατρικής από την Bank of London

Η Bank of London κατέθεσε προσφορά να εξαγοράσει τη βρετανική μονάδα της Silicon Valley Bank, την SVB UK, προσθέτοντας ότι έστειλε τις προτάσεις της στις βρετανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Bank of London, μια τράπεζα εκκαθάρισης, ηγείται μιας κοινοπραξίας επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία έχει υποβάλει επίσημες προτάσεις.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Silicon Valley Bank να πτωχεύσει, δεδομένης της ζωτικής σημασίας κοινότητας που εξυπηρετεί», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bank of London, Άντονι Γουάτσον.

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει έναν πιο διαφοροποιημένο τραπεζικό τομέα, επιτρέποντας παράλληλα τη συνέχεια της εξυπηρέτησης της πελατειακής βάσης της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Σε αντίθεση με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Bank of London δεν δανείζει και διατηρεί όλες τις καταθέσεις της στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Η συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co διερευνά επιλογές για τη θυγατρική, καθώς ελλοχεύει η αφερεγγυότητα, δήλωσαν χθες στο Reuters δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δηλώσει ότι επιδιώκει μια δικαστική απόφαση για να θέσει την Silicon Valley Bank UK σε καθεστώς αφερεγγυότητας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σεΐχης από τα Εμιράτα θέλει να εξαγοράσει τη βρετανική μονάδα της SVB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: