Προβλήματα υδροδότησης σε μέρος της Καρδιτσομαγούλας – Αύριο (20/4) η αποκατάσταση
20 April 2023
Unicef: Η πανδημία υπονόμευσε 10 χρόνια προόδου στον εμβολιασμό των παιδιών
20 April 2023

Tesla: Όπισθεν στα κέρδη, παρά τις υψηλές ταχύτητες στα έσοδα

Πτώση 4% κατέγραφε η μετοχή της Tesla στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων τριμήνου από την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ.

Η εταιρεία είδε τα έσοδά της να σκαρφαλώνουν στα 23,33 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας μάλιστα τις εκτιμήσεις της Refinitiv που είχε θέσει τον πήχυ στα 23,21 δισ. δολάρια. Παρόλα αυτά τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 2,51 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 24% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και τα κέρδη GAAP ήταν μειωμένα κατά 23% στα 72 σεντς.

Πίεση στα περιθώρια κέρδους άσκησαν οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών και των logistics, αλλά και η υπο- αξιοποίηση των νέων εργοστασίων.

Τα έσοδα στον τομέα αυτοκίνησης ήταν αυξημένα κατά 18% στα 19,96 δισ. δολάρια. Και τα συνολικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 24%. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την επιβράβευση των επενδυτών.

Σε call με επενδυτές και δημοσιογράφους ο Έλον Μασκ τόνισε ότι η εταιρεία επέλεξε τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους από τον χαμηλό όγκο παραγωγής με υψηλό περιθώριο κέρδους. «Αυτή ήταν η σωστή επιλογή» σημείωσε.

Η Tesla σχεδιάζει επενδύσεις 7 και 9 δισ. δολαρίων το 2024 και το 2025 αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρείας, ακόμη και μετά την αποψινή πτώση, καταγράφει κέρδη 48% από τις αρχές του 2023.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: