Δ. Γαγάτσης: Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα
16 February 2024
Greek shipowners targeting product tankers
16 February 2024

The Guardian: Η Ελλάδα η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

Πρώτο θέμα έκανε την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, ο Guardian στην ιστοσελίδα του. Με τίτλο: « Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου» αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποίησε τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, παρά την αντίθεση των εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Ο νέος νόμος αναγνωρίζει τα γονικά δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά δεν θα επιτρέπει ι στους ομοφυλόφιλους να αποκτήσουν βιολογικά παιδιά μέσω παρένθετων μητέρων στην Ελλάδα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ενώ οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν με τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, απορρίπτουν την επέκταση της γονικής μέριμνας μέσω παρένθετης μητρότητας σε ζευγάρια ανδρών.

Το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπεται στην Ελλάδα από το 2015. Αλλά αυτό παρείχε νόμιμη κηδεμονία μόνο στους βιολογικούς γονείς των παιδιών στις εν λόγω σχέσεις, με αποτέλσσμα να υπάρχει νομικό κενό για τα δικαιώματα των συντρόφων τους.

Η κύρια αντίθεση στο νέο νομοσχέδιο προέρχεται από την παραδοσιακή Εκκλησία της Ελλάδος – η οποία επίσης αποδοκιμάζει πολιτικό γάμο και στους ετερόφυλους”.

Πανηγυρισμοί έξω από τη Βουλή για την ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.
(ΚΩΣΤΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: