Χρ. Σταϊκούρας: Ικανοποίηση για τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν
15 May 2023
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/5) η άσκηση δασικής πυρκαγιάς στο Μουζάκι (+Φωτο)
15 May 2023

TikTok: Για «αυξημένη πρόσβαση» σε όλα τα δεδομένα κατηγορεί την Κίνα πρώην υπάλληλος

Η Κίνα είχε αυξημένη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που κατείχε η μητρική εταιρεία της TikTok, ByteDance, μεταξύ άλλων σε διακομιστές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας που υπέβαλε αγωγή για παράνομη απόλυση.

Οι ισχυρισμοί της αγωγής- τους οποίους η ByteDnace αρνείται και έχει υποσχεθεί να αμφισβητήσει- έρχονται σε μια εποχή έντονου ελέγχου στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες.

Ο Yintao «Roger» Yu κατέθεσε αγωγή για παράνομη απόλυση κατά της Bytedance στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο νωρίτερα αυτό το μήνα. Λέει ότι εργάστηκε στην εταιρεία από τον Αύγουστο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2018, ως επικεφαλής μηχανικός για τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Η μήνυση του Yu υποστηρίζει ότι η εταιρεία έκανε τα δεδομένα προσβάσιμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας μέσω ενός καναλιού από πίσω πόρτα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονταν τα δεδομένα. Εκπρόσωπος της Bytedance αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Yu, λέγοντας ότι εργάστηκε σε μια εφαρμογή που ονομαζόταν Flipagram όσο εργαζόταν στην εταιρεία, η οποία διακόπηκε για επιχειρηματικούς λόγους.

Προηγούμενες αναφορές από τη μήνυση του Yu περιγράφουν λεπτομερώς πώς λίγο αφότου ξεκίνησε τη δουλειά του, συνειδητοποίησε ότι η Bytedance είχε επί χρόνια εμπλακεί σε αυτό που αποκάλεσε «παγκόσμιο σχέδιο» για την κλοπή και το κέρδος από το περιεχόμενο άλλων.

Το σχέδιο περιελάμβανε τη χρήση λογισμικού που απελευθερώθηκε σκόπιμα για να αφαιρεί «συστηματικά» το περιεχόμενο των χρηστών από τους ιστότοπους των ανταγωνιστών, κυρίως το Instagram και το Snapchat, και να γεμίζει τις δικές της υπηρεσίες βίντεο χωρίς να ζητά άδεια.

Ο πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι «προβληματιζόταν από τις προσπάθειες της ByteDance να παρακάμψει τις νομικές και ηθικές γραμμές».

Ο Yu ζητά αποζημίωση όπως διαφυγόντα κέρδη, ασφαλιστικά μέτρα και αποζημίωση με ποινή αποζημίωσης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: