Το ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασί μυρίζει Ελλάδα.
Στην Ελλάδα το έχουμε συνδυάσει με τα Χριστούγεννα. Θυμίζει σαγκρία, ωστόσο για την συνταγή απαιτείται ξηρό κόκκινο κρασί και μπαχάρια του τόπου, κανέλα, γλυκάνισος, κάρδαμο. Η γλύκα του, δίνεται με την προσθήκη μελιού, τόσο, όσο, αρέσει στον καθέ ένα.
Ενα κρασί που μοσχοβολά πορτοκάλι, κανέλα, γλυκάνισο και τζίντζερ
Το Χριστουγεννιάτικο κρασί μας σερβίρεται ζεστό (προσοχή, όχι σε λεπτό γυάλινο ποτήρι μην σπάσει) και μπορεί να συντροφεύσει την παρέα με ξηρούς καρπούς, μελομακάρονα, αλλαντικά, ή να καλωσορίσει τους καλεσμένους στο εορταστικό τραπέζι. Η παρακάτω συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Η συνταγή για το Glühwein, το ζεστό κρασί των γιορτών
1 λίτρο κρασί κόκκινο ξηρό
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
1 κουταλάκι κάρδαμο στη μύτη
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. Τζίντζερ φρέσκο ξυσμένο
200 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ