Πόσο μεγάλη είναι η τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη;
2 November 2023
Ανεμολογικός ιστός θα τοποθετηθεί σε δασική περιοχή του Αηδονοχωρίου Καρδίτσας
2 November 2023

Wagner: «Επιστρέφουμε»- Βγαίνει από τον λήθαργο με νέο Πριγκόζιν στα ηνία

Τρεις μήνες μετά τον θάνατο του ιδρυτή της, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε αεροπορικό δυστύχημα, η ρωσική μισθοφορική εταιρεία Wagner αρχίζει να στρατολογεί ξανά μαχητές, σύμφωνα με δύο ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, το NGS.RU με έδρα το Νοβοσιμπίρσκ, επικαλούμενο πηγή στο τοπικό παράρτημα της οργάνωσης μισθοφόρων, ανέφερε την Τετάρτη ότι η Wagner άρχισε να στρατολογεί μαχητές.

Μάλιστα, σύμφωνα με το 59.RU (τοπικό ειδησεογραφικό μέσο με έδρα το Περμ) στα ηνία της μισθοφορικής οργάνωσης βρίσκεται ο γιος του Πριγκόζιν, Πάβελ.

Στο μεταξύ, οι λογαριασμοί της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούν το γραφείο της Wagner σε VKontakte και Telegram ανάρτησαν την Τρίτη τα προσόντα που χρειάζεται κάποιος υποψήφιος για να στρατευθεί με την ομάδα.

Στις αναρτήσεις αναφέρουν: «Επιστρέφουμε», προσθέτοντας ότι όσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν σύμβαση θα χρειαστούν ρωσικό διαβατήριο για τις επιχειρήσεις εκτός της χώρας, αρχεία των οικογενειών και των στενών συγγενών τους και πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ωστόσο, οι προσλήψεις ανεστάλησαν το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τους λογαριασμούς, χωρίς να διευκρινίσουν το λόγο.

Μετά την ανταρσία του Πριγκόζιν που στράφηκε εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίες της Ρωσίας, τον Ιούνιο, η τύχη της Wagner θεωρήθηκε αμφίβολη. Ακολούθησε ο θάνατος του Πριγκόζιν στα τέλη Αυγούστου, που για πολλούς ήρθε μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου, ρίχνοντας περισσότερες αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της- και αν θα της επιτραπεί από το Κρεμλίνο.

Ο 25χρονος Πάβελ Πριγκόζιν κληρονομεί μεγάλο μέρος του πλούτου του ολιγάρχη και φημολογείται εδώ και αρκετούς μήνες μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών μπλόγκερ ότι είναι ο διάδοχός του στη Wagner.

Σημειώνεται ότι τόσο το NGS.RU όσο και το 59.RU- αλλά και το Military Review- ανέφεραν ότι η Wagner έχει απορροφηθεί από τη Ρωσική Εθνοφρουρά, γνωστή και ως Ροσγκβαρντίγια. Το σώμα ασχολείται με απειλές εσωτερικής ασφάλειας και αναφέρεται απευθείας στον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του γραφείου της Wagner στην Περμ έγραψαν το ίδιο στις αναρτήσεις πρόσληψης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: