OpenAI: Το ChatGPT μπορεί πλέον να «μιλάει», να ακούει και να επεξεργάζεται εικόνες
25 September 2023
8,6 εκατ. ευρώ σε πληγέντες από την κακοκαιρία "Daniel" πληρώθηκαν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
26 September 2023

Wall: Με άνοδο ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενός μηνός που μέχρι στιγμής έχει σηματοδοτηθεί από μεγάλες απώλειες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4% κλείνοντας στις 4.337,44 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε με άνοδο 0,45% στις 13.271,32 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 43,04 μονάδων ή 0,13% στις 34.006,88 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες διέκοψαν την πτώση των προηγούμενων τεσσάρων συνεδριάσεων.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε 10 μονάδες βάσης στο 4,54% αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2007, οπότε και είχε εκτιναχθεί στο 4,57%.

Οι μετοχές κατάφεραν ωστόσο να αντισταθούν στις πιέσεις από την αγορά κρατικών ομολόγων. Ο γίγαντας χημικών Dow γνώρισε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones μετά την αναβάθμισή της από την JPMorgan. Οι οκτώ από τους 11 κλάδους του S&P 500 κινήθηκαν σε θετικό έδαφος, με την ενέργεια να καθοδηγεί τα κέρδη με άνοδο 1,3%.

Επίσης, η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε περισσότερο από 1% αφότου ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 4 δισ.δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic.

«Παρατηρείται μία τεχνητή στήριξη στο επίπεδο των 4.300 μονάδων και αυτό έδωσε ώθηση στην αγορά. Μπορεί ωστόσο να μην έχει διάρκεια», αναφέρει ο Τζέι Χάτφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Management.

O S&P 500 έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής το Σεπτέμβριο περισσότερο από 4%, οδεύοντας προς το δεύτερο διαδοχικό μήνα απωλειών και στην χειρότερη μηνιαία επίδοση από πέρυσι το Δεκέμβριο. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 6% μετά τις ρευστοποιήσεις των μετοχών ανάπτυξης, οδεύοντας και αυτός προς την χειρότερη μηνιαία επίδοση από πέρυσι το Δεκέμβριο. Η πτώση τoυ Dow είναι μικρότερη, κοντά στο 2%.

Ο κλάδος με την καλύτερη επίδοση στο μήνα είναι αυτός της ενέργειας, καταγράφοντας κέρδη άνω του 2%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά την πρόοδο όσον αφορά στην επίλυση του αδιεξόδου σχετικά με τις δημοσιονομικές δαπάνες στην Ουάσιγκτον. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πολλές ενδείξεις για συμφωνία στο Κογκρέσο, προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί τις δαπάνες για το υπόλοιπο διάστημα του τρέχοντος δημοσιονομικού έτους. Σήμερα ο οίκος Moody’s προειδοποίησε ότι μία διακοπή λειτουργίας των κυβερνητικών υπηρεσιών θα αποτελούσε αρνητικό πιστωτικό γεγονός για τις ΗΠΑ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: