ΟΗΕ: ”Stop” στο Ισραήλ ακόμη και με στρατιωτικά μέσα ζητά ο Ερντογάν
30 September 2024
Έπεσαν … υπογραφές για το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μουζακίου»
1 October 2024

Wall: Με νέο ρεκόρ αποχαιρέτησε τον Σεπτέμβριο ο S&P

Mε νέο ρεκόρ αποχαιρέτησε το Σεπτέμβριο και το τρίτο τρίμηνο ο S&P 500, εν μέσω θετικού κλίματος.

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,42% και έκλεισε στις 5.762,48 μονάδες. Αντίστοιχα, ο Dow Jones ενισχύθηκε 17,15 μονάδες ή 0,04% στις 42.330,15 μονάδες, επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, παρότι ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει περίπου 400 μονάδες βάσης. Ο Nasdaq έκλεισε στις 18.189,17 μονάδες με κέρδη 0,38%.

Οι μετοχές σημείωσαν ράλι στο κλείσιμο της Wall Street, καλύπτοντας τις απώλειες που σημείωσαν μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ. Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι θα γίνουν ξανά μειώσεις των 50 μονάδων βάσης. Εάν η οικονομία συνεχίσει να πορεύεται ως έχει, θα πρέπει να περιμένουμε, όπως είπε, δύο μειώσεις των 25 μονάδων βάσης κάθε φορά έως τα τέλη του έτους.

Η έναρξη του Σεπτεμβρίου ήταν αρκετά δύσκολη, όμως τελικά οι μετοχές ανέκαμψαν μετά τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Federal Reserve. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,9%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 2%, στον πρώτο θετικό Σεπτέμβριο από το 2019. Ο Nasdaq εμφάνισε κέρδη 2,7% το Σεπτέμβριο.

Στο τρίτο τρίμηνο, παρά τις μεγάλες ρευστοποιήσεις στις αρχές Αυγούστου, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη άνω του 8%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 5,5% και ο Nasdaq 2,6%.

«Η bull market κατάφερε να επιβιώσει το φετινό τρίτο τρίμηνο, που παραδοσιακά είναι το ασθενέστερο του έτους. Φαίνεται ότι θα μείνει άθικτη τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους, καθώς τα εταιρικά κέρδη παραμένουν ισχυρά, τα επιτόκια ακολουθούν πτωτική πορεία και οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν», ανέφερε η Έμιλι Μποερσοκ Χιλ, διευθύνουσα σύμβουλος της Bowersock Capital Partners.

Παρόλο που οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς οδεύουν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, ο Οκτώβριος θεωρείται δύσκολος μήνας για τις αγορές. Είναι γνωστός για μεγάλη μεταβλητότητα, με ορισμένες από τις μεγαλύτερες πτώσεις της Wall Street να έχουν συμβεί αυτό το μήνα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: