Πυρκαγιά στην Κίμωλο – Δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί
24 October 2024
Πρώτες παρατάσεις για τρία έργα από το Δημ. Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα
24 October 2024

Wall Street: Κλείσιμο με «βουτιά» –

Με σημαντική πτώση ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να παρουσιάζει την χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια μεγαλύτερη του μηνός, καθώς οι υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,92% κλείνοντας στις 5.797,41 μονάδες. Ο Dow υποχώρησε 409,94 μονάδες ή 0,96% στις 42.514,95 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βούλιαξε 1,6% για να τερματίσει στις 18.276,65 μονάδες.

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 σημείωσαν την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση.

Στα υψηλά της συνεδρίασης, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου είχε ξεπεράσει το 4,25%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιουλίου. Από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα ενισχύεται 44 μονάδες βάσης.

Η άνοδος των αποδόσεων σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι η Federal Reserve άρχισε να μειώνει τα επιτόκια το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική, οπότε η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια, ενώ την ίδια στιγμή ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ασκούν τα αυξανόμενα δημοσιονομικά ελλείμματα στις ΗΠΑ.

H πιθανότητα να μην προχωρήσει η Fed σε επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων

«Η αγορά επαναπροσδιορίζεται στην πιθανότητα η Fed να μην προχωρήσει σε επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων. Υπάρχουν κλάδοι της αμερικανικής οικονομίας που δεν έχουν αισθανθεί τον αντίκτυπο από τη μέχρι πρότινος πολιτική αύξησης των επιτοκίων», αναφέρει ο Μπρεντ Σκάτλ, επικεφαλής επενδύσεων της Northwestern Mutual Wealth Management.

Η πιο υπερεκτιμημένη «περιοχή» της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς είναι οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως είπε, ενώ θεωρεί ότι η αγορά είναι έτοιμη για να μία διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν πιέσεις στη σημερινή συνεδρίαση, με τις Apple και Nvidia να καταγράφουν απώλειες 3%. Η Apple γνώρισε την χειρότερη συνεδρίαση από τις 5 Αυγούστου, οπότε είχε χάσει 4,8% της αξίας της. Οι Meta, Netflix και Amazon υποχώρησαν περισσότερο από 2%. O δείκτης που παρακολουθεί τις Magnificent Seven σημείωσε πτώση 2,1%.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: